Obavijesti

Sport

Komentari 50

Hajduk imao osam penala, pet s VAR-om, Rijeka još ni jedan!

Hajduk imao osam penala, pet s VAR-om, Rijeka još ni jedan!
1

U četiri kola otkako je došao VAR, Hajduk je opravdano dobio pet kaznenih udaraca. Mirko Marić zabio je šest bez promašaja, a Dinamo je dobio isto penala u Ligi prvaka kao u HNL-u. Lazio ih ove sezone ima - 14!

VIDEO

Pet penala za jednu momčad u četiri kola. Bez ikakvih repova, graktanja o povlaštenim klubovima i slijepim ili zlonamjernim sucima, sve čisto, dokazano. I to je VAR donio u HNL.

Pokretanje videa...

01:01

Da odmah otklonimo sve moguće negativne i zločeste konotacije: sve je bilo posve čisto. U prvom mjesecu VAR-a u hrvatskom nogometu bunili su se tek Dinamov trener Nenad Bjelica (bez neke realne osnove) i Osijekovi čelnici Ivan Meštrović i Alen Petrović. A ono što je najvažnije: navijači su zadovoljni, što odmah znači manje generiranja negativnosti oko nogometa.

Osječani bijesni: Što će nam taj VAR kada ga ne koristimo?!
Osječani bijesni: Što će nam taj VAR kada ga ne koristimo?!

E sad kad smo to raščistili, možemo se posvetiti brojkama. A one otkrivaju da je Hajduk ove sezone u HNL-u dobio osam penala, od čega pet u četiri proljetna kola, otkako je došao VAR! Štoviše, neke od njih sudac nije dosudio pa je tek VAR ispravio nepravdu. Osijek ih ima šest, Dinamo četiri, a Rijeka - ni jedan!

Rijeka i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

E to je svjetski raritet, momčad koja je treća na tablici cijele sezone nije imala ni jedan jedanaesterac. Odnosno jest, jedan, ali u Europskoj ligi, kada je Čolak zabio Aberdeenu.

Hajduk je promijenio tri izvođača: Caktaš je zabio četiri i promašio jedan, Eduok je zabio dva, a Jairo jedan. Za Osijek trpa nepogrešivi Mirko Marić, koji je zabio šest u HNL-u, jedan u Kupu Vuteksu i jedan u nesretnom raspucavanju protiv sofijskog CSKA, kada je Osijek ispao u Europskoj ligi jer su s bijele točke promašili Bočkaj i Škorić (zabili su Lopa, Pilj i Marić).

Ivan Krstanović pogodio je, dakako, sva četiri penala za Slaven, a Dinamo je imao jednak broj kaznenih udaraca u 12 utakmica Lige prvaka, koliko i u 23 utakmice HNL-a.

Bruno Petković je zabio Saburtalu, Rosenborgu, Slavenu i Rijeci, a promašio protiv Ferencvarosa, Oršić je zabio Šahtaru i promašio protiv Intera, a Hajrović nije bio precizan protiv Lokomotive. U Kupu su Gavranović i Petković zabili s bijele točke Karlovcu (7-0), a Gavranović Opatiji (3-0).

Kakav uvod pred tri derbija! VAR opet ispravio grešku suca
Kakav uvod pred tri derbija! VAR opet ispravio grešku suca

Najviše je penala skrivio Varaždin, a od tih šest čak četiri u utakmicama protiv Hajduka! Poput Simona Rožmana, ni Sergej Jakirović još ne mora otkriti svog prvog izvođača, jer ni Gorica ove sezone nije zaradila ni jedan penal u HNL-u. Dobila je jedan u Kupu, u pobjedi 8-0 nad Zagrebom.

Europa League Round of 32 Second Leg - Lazio vs Steaua Bucharest

Pogled na tri najjače lige svijeta potvrđuje kakav je Rijeka raritet. Nitko od tri vodeće momčadi liga "petice" nema manje od dva penala (Borussia Dortmund), Barcelona, Atletico i Rennes dobili su ih po tri, Bayern četiri, Liverpool, Leipzig i Real po pet, Leicester i Marseille po šest, Inter i Manchester City po sedam, Juventus i PSG po osam, a Lazio nevjerojatnih 14! Ciro Immobile zabio ih je deset.

Tu je najzanimljiviji City, koji je od sedam penala u Premier ligi promašio čak četiri. I promijenio je petoricu izvođača.

Sirota Rijeka čeka svog prvog...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom