To je to što me zanima!

Kaznili Hajduk s 50.000 kn zbog baklji i vrijeđanja Bebeka

HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva, piše u priopćenju
Vidi originalni članak

Hajduk je u nedjelju pobijedio Lokomotivu (1-0) i zadržao korak za vrhom, a samo nekoliko dana kasnije HNS je na Poljud poslao još jednu 'čestitku' u nizu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovaj put je disciplinski sudac Alan Klakočer kaznio Splićane s 50.000 kuna zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i skandiranja navijača protiv glavnog suca Ivana Bebeka.

Sporni detalj dogodio se tijekom prvog poluvremena te na kraju utakmice. Povod za to je vrlo vjerojatno bio nedosuđeni jedanaesterac za Hajduk nakon što je De Haas srušio Marka Livaju. HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja tvrdi kako je trebao biti penal, no Bebek se nije s tim složio. Nije niti išao gledati snimku.

- HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. U 41. minuti sa sjeverne tribine stadiona od strane pripadnika Torcide čulo se neprimjereno skandiranje “Ubij, ubij, ubij Bebeka“, koje je djelomično prihvaćeno od preostale publike na stadionu. U 70. minuti na sjevernoj tribini zapaljeno je 20 baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, a jedna na rub terena za igru. U 75. minuti na istoj tribini zapaljene su još tri baklje te jedna dimna kutija bez bacanja s tribine. Po završetku utakmice uslijedilo je kolektivno skandiranje publike na cijelom stadionu “Ubij, ubij Bebeka“ - piše u priopćenju.

Osim Hajduka, kažnjeni su Lokomotiva i Gorica zbog žutih kartona njihovih igrača, a kaznu je dobio i igrač Gorice Younes Delfi zbog crvenog kartona. 

- NK Gorica kažnjen je s 5.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a ) tijekom utakmice Gorica - Rijeka. NK Lokomotiva kažnjen je s 5.000 kuna uslijed šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Younes Delfi kažnjen je s 4.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog prekršaja nad igračem u izglednoj poziciji za postizanje pogotka (čl. 51. DP HNS-a) tijekom utakmice Gorica - Rijeka - piše u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • POTPEC 29.09.2021.

    floydri Kažeš mala kazna. Možda za Vas koji gledate kazališno utakmice. Navijači navijaju i najnormalnije koriste pirotehniku.... Šta iz zbog toga triba zatvoriti ?????.. Pričaš o plačanju sudaca, a sudski proces protiv tih sudaca je još u toku. Znaš li šta to znači ???.... Kažeš uvjek dreka i hajka s juga.... Normalno kad suci na jedan način sude utakmice protiv Dinama i ostalih u HNLu.... Tražiš dokaze o suđenju, a dokaza ima napretek, samo ih triba pogledati..... I ovo nekakvi snimak Bebeka i novinara me ne čudi. Bebek je jedan od naših najgorih sudaca, skupa sa sucem koji je sudio Gorica-rijeka....

  • Sokol ga nije volio 29.09.2021.

    I onda oni govore kako vole svoj klub a sustavno ga uništavaju crpeći i zadnju kunu iz njega samo da bi "uživali" u divljanjima po stadionima.Treba kazniti klub izbacivanjem iz daljneg natjecanja u niže lige,pa će nadam se i ti ljubitelji svojih klubova shvatiti da takvim ponašanjem uništavaju sam klub.U ovom primjeru bilo bi jako žalosno da jedan klub kao Hajduk ispane iz 1HNL lige ali ako je to jedini način ,neka tako bude.Da se razumijemo, ne govorim samo o Hajduku.

  • picke iz zagreba 29.09.2021.

    Aha a bebeku kazna 1 utakmica za kradu aha sta bi mi dosla repka igrat na poljud dok se ne pociste ovi lopovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare