Obavijesti

Sport

Komentari 53

Kaznili Hajduk s 50.000 kn zbog baklji i vrijeđanja Bebeka

Kaznili Hajduk s 50.000 kn zbog baklji i vrijeđanja Bebeka

HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva, piše u priopćenju

VIDEO

Hajduk je u nedjelju pobijedio Lokomotivu (1-0) i zadržao korak za vrhom, a samo nekoliko dana kasnije HNS je na Poljud poslao još jednu 'čestitku' u nizu. 

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Ovaj put je disciplinski sudac Alan Klakočer kaznio Splićane s 50.000 kuna zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i skandiranja navijača protiv glavnog suca Ivana Bebeka.

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Sporni detalj dogodio se tijekom prvog poluvremena te na kraju utakmice. Povod za to je vrlo vjerojatno bio nedosuđeni jedanaesterac za Hajduk nakon što je De Haas srušio Marka Livaju. HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja tvrdi kako je trebao biti penal, no Bebek se nije s tim složio. Nije niti išao gledati snimku.

- HNK Hajduk kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. U 41. minuti sa sjeverne tribine stadiona od strane pripadnika Torcide čulo se neprimjereno skandiranje “Ubij, ubij, ubij Bebeka“, koje je djelomično prihvaćeno od preostale publike na stadionu. U 70. minuti na sjevernoj tribini zapaljeno je 20 baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, a jedna na rub terena za igru. U 75. minuti na istoj tribini zapaljene su još tri baklje te jedna dimna kutija bez bacanja s tribine. Po završetku utakmice uslijedilo je kolektivno skandiranje publike na cijelom stadionu “Ubij, ubij Bebeka“ - piše u priopćenju.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Osim Hajduka, kažnjeni su Lokomotiva i Gorica zbog žutih kartona njihovih igrača, a kaznu je dobio i igrač Gorice Younes Delfi zbog crvenog kartona. 

- NK Gorica kažnjen je s 5.000 kuna uslijed pet javnih opomena i jednog isključenja (čl. 54. DP HNS-a ) tijekom utakmice Gorica - Rijeka. NK Lokomotiva kažnjen je s 5.000 kuna uslijed šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Younes Delfi kažnjen je s 4.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog prekršaja nad igračem u izglednoj poziciji za postizanje pogotka (čl. 51. DP HNS-a) tijekom utakmice Gorica - Rijeka - piše u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem