To je to što me zanima!

Hajduk na koljenima: Sa svih strana prijete im nove tužbe

Ne plate li dug španjolskoj agenciji, Hajduku prijeti stečaj. No bilo bi još i dobro da je to jedini problem 'bilih'. Tužbom im prijete Šibenik, Slišković, obitelj Pokrovac...
Vidi originalni članak

U roku od 10 dana u Hajduku se moraju nagoditi ili platiti dug španjolskoj agenciji A.F.I.S.A. ili im prijeti stečaj. A iza leđa im se valjaju nove sudske presude, sveukupno teške preko 20 milijuna kuna.

- Kad smo kupovali dionice Hajduka, nitko nas nije upozorio da u ormarima ima ovoliko 'kostura', svako malo neka nova tužba - požalio nam se nedavno najveći dioničar Hajduka Jako Andabak, koji nije ni svjestan koliko još na Poljudu ima neotvorenih ormara koji kriju mračne tajne.

Osim aktualnih i presuđenih slučajeva manadžerske agencije A.F.I.S.A., koja potražuje 15 milijuna kuna provizije za Mornara i Hibića, te Šibenika, koji potražuje 3,5 milijuna kuna za Rukavinu, na splitskim su sudovima u tijeku i postupci u kojima Blaž Slišković potražuje 2 milijuna kuna neisplaćenih stavki ugovora, te obitelji pokojnog manadžera Dine Pokrovca, koja potražuje 4,5 milijuna kuna za neisplaćenu proviziju za transfer Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk.

- Nakon tri godine sud je locirao stvarnu adresu Nike Kranjčara, te se napokon nešto počelo rješavati u tom predmetu. Pokrovčevi su ostavili dovoljno vremena i prostora da se spor mirno riješi, no Hajduk i Kranjčar su se u više navrata oglušili na naše pozive - kazao je odvjetnik obitelji Pokrovac Robert Jančik.

Kranjčarov odvjetnik Emil Žgur nam je potvrdio kako je odaslao odgovor na tužbu i uskoro očekuje raspravu.

- Neugodno sam iznenađen, nejasno mi je zbog čega je uz Hajduk tužen i Niko Kranjčar. Mislim da Niko s tim baš i nema previše veze, no vidjet ćemo, sud će odlučiti.

Na nesreću Hajdukovih pravnika, nisu ovo jedini aktualni sporovi, klub su na arbitražu dali sportski direktor Ivica Kalinić i Hrvoje Vejić, a neizvjesno je kako će se rasplesti raskidi ugovora s Ljubom Miličevićem i Masahikom Inohom, te djelatnicima Pavlom Cicarellijem, Ivicom Matkovićem, Josipom Grbićem... 

'Sitnice' poput 80.000 kuna kazne za rasizam i pirotehniku Disciplinskog sudca HNS-a, te 150.000 kuna nagodbe za dug iz 1997. s Hrvatskom lutrijom na Poljudu više niti ne računaju. Kao ni višemjesečne dugove igračima...

Utaja vrijedna 'čak' 22,14 kuna

Da nije sve tako crno te da stanje u Hajduku ponekad poprima i bizarne razloge potvrđuje i slučaj istrage Državnog inspekotrata. Nedavno je inspektor zakucao na vrata Poljuda te zatražio dokumentaciju o prodaji ulaznica za ljetni spektakl protiv najbolje svjetske momčadi, Barcelone. I kad se već pomislilo da netko istražuje milijunske utaje, javio se sam autor anonimne prijave i pojasnio sve.

- Ne želim da se Hajduku nanosi šteta, riječ je o tome da sam ja platio ulaznicu 322,14 umjesto 300 kuna uz objašnjenje kako na tom prodajnom mjestu jednog od Hajdukovih partnera moram platiti agencijsku proviziju. Riječ je o svega 22,14 kune, no to je stvar principa i zbog toga sam inzistirao da se stvar izvede na čisto - rekao je navijač Hajduka i dalje inzistirajući na anonimnosti.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • DanijelSrpak 14.03.2012.

    maknuti sve koji su htjeli i jesu zaradili na hajduku i postaviti sposobnog čovjeka koji će bar 5 g. gledati za hajduk a tek onda za sebe, i da vidiš love ko blata...

  • Antisa_1 13.03.2012.

    kupite novog sponzora sa imenom stadiona i evo love nemozes se prsit a nemas ni za struju i vodu !!!a ne opet od gladnog naroda vadit novce iz grada kao sto Dinamo radi .....nema love u kasi odmah na bubanj za sve vas u ligi!!

  • cipa1950 12.03.2012.

    hajduk živi vječno!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare