To je to što me zanima!

Hajduk od blamaže do pobjede u Solinu u samo osam minuta

Solin je imao 1-0 protiv Hajduka i zicer za 2-0 u osmini finala Kupa. Splićani su se vratili u drugom poluvremenu i s 2-1 prošli u četvrtfinale. Erceg i Futacs zabili su za goste, Jelavić za domaćina
Vidi originalni članak

Od krovova kuća do mostova, natiskali su se navijači na rasprodanom stadionu Solina gdje je Hajduk opasno visio u osmini finala Kupa i prošao nakon preokreta u razmaku od osam minuta drugog poluvremena. Splićani su uz puno muke slavili 2-1.

Pogledajte VIDEO: Navijači u Solinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domaći drugoligaš vodio je od 15. minute u osmini finala Kupa. Počelo je sa zicerom sa svake strane. Hamza u trećoj minuti i Jelavić koji je na drugoj strani išao sam na Hajdukovog golmana Dantea Stipicu.

Ni deset minuta nakon te šanse Jelavić je popravio ono što nije zabio na početku. Naklonio se Mario Jelavić na centaršut s desne strane i zabio svom bivšem klubu.

Jelavić je bio talentirani Hajdukov napadač, a otišao je iz kluba sa 17 godina. S ovim što je pokazao u današnjoj utakmici mnogi će se s pravom zapitati je li on još jedan u nizu promašaja Hajdukove struke. Jer Jelavić se lakoćom igrao sa stoperima Hajduka, ostavljao ih metar, dva u sprintu i okretao kako je htio. 

Početkom drugog dijela Jelavić je imao zicer na 12 metara, ali nije dobro zahvatio loptu. Nakon sat vremena Solin je mogao voditi 2-0.

Jelavić je primio loptu u šesnaestercu leđima okrenut prema golu, lakoćom se riješio stopera Hajduka i pucao, ali Stipica je spasio goste.

Hajduk je okrenuo utakmicu u osam minuta na krilima Ercega i Futacsa. Prvo je Erceg zabio u 64. minuti na asistenciju mađarskog napadača koji mu je lijepo spustio glavom, a potom je Futacs u 72. pogodio iz penala koji je izborio Juranović.

Solinjani su ostali bez snage pa je Hajduk mogao i uvjerljivije slaviti, no šansa Futacsa je završila na stativi...

U drugoj utakmici Lokomotiva je u gostima pobijedila Vinogradar 2-1 i prošla dalje. Od 17 sati Inter dočekuje Cibaliju, a Šibenik kod kuće igra protiv Osijeka.

Kup, osmina finala:

Solin - Hajduk 1-2 (Jelavić 15 / Erceg 64, Futacs 72p)
Vinogradar - Lokomotiva 1-2 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • tomicalomica 27.10.2016.

    Solin bolji , hajduk sretniji ...šteta malih klubova što ispadaju ali da u polufinalu igraju Solin i Bjelovar ne bi bilo interesantno

  • UrbaniDesnicar 27.10.2016.

    Opet penal za FK Hajduk? Cudi me to?

  • mandrillost 26.10.2016.

    Taman se skupilo naroda za donirat...ugodno s korisnim. Skupljat donacije,pa ko vise,da se moze ponosit da je veci hajdukovac. Koji jad i bijeda!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare