Obavijesti

Sport

Komentari 42

Hajduk od blamaže do pobjede u Solinu u samo osam minuta

Hajduk od blamaže do pobjede u Solinu u samo osam minuta
11

Solin je imao 1-0 protiv Hajduka i zicer za 2-0 u osmini finala Kupa. Splićani su se vratili u drugom poluvremenu i s 2-1 prošli u četvrtfinale. Erceg i Futacs zabili su za goste, Jelavić za domaćina

VIDEO

Od krovova kuća do mostova, natiskali su se navijači na rasprodanom stadionu Solina gdje je Hajduk opasno visio u osmini finala Kupa i prošao nakon preokreta u razmaku od osam minuta drugog poluvremena. Splićani su uz puno muke slavili 2-1.

Pogledajte VIDEO: Navijači u Solinu

Pokretanje videa...

00:26

Domaći drugoligaš vodio je od 15. minute u osmini finala Kupa. Počelo je sa zicerom sa svake strane. Hamza u trećoj minuti i Jelavić koji je na drugoj strani išao sam na Hajdukovog golmana Dantea Stipicu.

Ni deset minuta nakon te šanse Jelavić je popravio ono što nije zabio na početku. Naklonio se Mario Jelavić na centaršut s desne strane i zabio svom bivšem klubu.

Jelavić je bio talentirani Hajdukov napadač, a otišao je iz kluba sa 17 godina. S ovim što je pokazao u današnjoj utakmici mnogi će se s pravom zapitati je li on još jedan u nizu promašaja Hajdukove struke. Jer Jelavić se lakoćom igrao sa stoperima Hajduka, ostavljao ih metar, dva u sprintu i okretao kako je htio. 

Početkom drugog dijela Jelavić je imao zicer na 12 metara, ali nije dobro zahvatio loptu. Nakon sat vremena Solin je mogao voditi 2-0.

Jelavić je primio loptu u šesnaestercu leđima okrenut prema golu, lakoćom se riješio stopera Hajduka i pucao, ali Stipica je spasio goste.

Hajduk je okrenuo utakmicu u osam minuta na krilima Ercega i Futacsa. Prvo je Erceg zabio u 64. minuti na asistenciju mađarskog napadača koji mu je lijepo spustio glavom, a potom je Futacs u 72. pogodio iz penala koji je izborio Juranović.

Solinjani su ostali bez snage pa je Hajduk mogao i uvjerljivije slaviti, no šansa Futacsa je završila na stativi...

U drugoj utakmici Lokomotiva je u gostima pobijedila Vinogradar 2-1 i prošla dalje. Od 17 sati Inter dočekuje Cibaliju, a Šibenik kod kuće igra protiv Osijeka.

Kup, osmina finala:

Solin - Hajduk 1-2 (Jelavić 15 / Erceg 64, Futacs 72p)
Vinogradar - Lokomotiva 1-2 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu