To je to što me zanima!

Nećemo raditi eksperimente, čeka nas komplicirana utakmica

Radi se o vrlo važnoj utakmici za nas, utakmici koja može biti i zamka, jer nam može donijeti i puno teškoća. Kup natjecanje za nas vrlo važno i ozbiljno ga shvaćamo, kaže trener Hajduka Tramezzani uoči Zagreba
Vidi originalni članak

Što voljom ždrijeba, što dirigiranim rasporedom prema kojem bolje rangirani klubovi gostuju kod slabijih, Hajduk je u zadnjih 15 Kup utakmica redovito igrao van Poljuda, a gostovat će i u 16. koja se igra sutra u Zagrebu, gdje Hajduka u 1/8 finala Kupa očekuje nekadašnji prvoligaš, danas četvrtoligaš Zagreb!?

Ali, kao u onoj dobroj staroj reklami, to nije sve, ako prođu Zagreb, u što nitko i ne sumnja, gostovat će Hajduk i u četvrtfinalu kod 'crne mačke' Gorice, koja ih je izbacila iz kupa prošle godine!?

BILI KANTUN Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi

- Radi se o vrlo važnoj utakmici za nas, utakmici koja može biti i zamka, jer znamo da se radi o utakmici koja nam može donijeti i puno teškoća. Mnogo ovisi i o načinu na koji ćemo se za nju pripremati, kao i načinu na koji ćemo povratiti energiju nakon prethodne utakmice te načina na koji ćemo se suprotstaviti suparniku – kazao je trener Hajduka Tramezzani i dodao:

- Uvijek govorim svojim igračima da ne postoje lagane utakmice, u 90 minuta moguća razlika među momčadima koje igraju u različitim rangovima natjecanja u mnogo navrata lako se poništi. Svjesni smo da nas čeka teška i komplicirana utakmica. Kako bismo sami sebi olakšali, moramo se postaviti vrlo ozbiljno i profesionalno, s obzirom na to da je Kup natjecanje za nas vrlo važno i ozbiljno ga shvaćamo.

Trener Hajduka je najavio kako neće biti previše promjena u momčadi.

- Istrčat će sasvim sigurno vrlo kompetitivna momčad, ovo nije utakmica za nekakve eksperimente jer bismo riskirali da pošaljemo pogrešnu poruku, a utakmica nam je izuzetno važna. Imamo dosta mladih igrača iz druge momčadi koji treniraju s nama i stječu potrebno iskustvo, uvjeren sam da to može pomoći njihovom razvoju i uzet ću ih u obzir zbog toga što znam da su kvalitetni. Naša Akademija radi odlično, volim trenirati mlađe igrače i naravno da ih smatram našom budućnošću, ipak, za ovu utakmicu računam i na igrače koji su se oporavili od COVID virusa. Znam da imamo utakmicu i u subotu, ali ova utakmica nam je sada najvažnija – kazao je Tramezzani.  

Kako se dogodilo da Hajduk igra kup utakmice samo u gostima, da budemo precizni, u gostima ili na neutralnom terenu, jer finale Kupa s Dinamom u sezoni 2017/'18 odigrano je na neutralnom terenu u Vinkovcima, lako je objasniti. Kako bi oslobodili što više mjesta u kalendaru u HNS-u su prije pet godina odlučili da se Kup utakmice više ne igraju na dvije, nego samo na jednu utakmicu. I to tako da su u 1/16 i 1/8 finala Kupa momčadi rangirane prema ranije zasluženim koeficijentima, i one bolje rangirane moraju gostovati kod slabije rangiranih, dok o parovima i domaćinstvu četvrtfinala i polufinala odlučuje ždrijeb, u kome Hajduk baš i nije imao sreće, dok se finale igra na neutralnom terenu.   

ALJOŠA ASANOVIĆ 'Napokon i s Hajdukove strane to izgleda onako kako treba'

Tako je voljom ranga i ždrijeba Hajduk u zadnjih pet sezona gostovao kod Jalžabeta, Solina, RNK Splita, Oriolika, Šibenika, Osijeka, Lokomotive, Vrapča, pa opet kod Šibenika i Osijeka, a onda i kod Mladosti iz Petrinje, Gorice, Graničara iz Županje i sada, evo, Zagreba, a u međuvremenu su odigrali i ono nesretno finale na neutralnom terenu u Vinkovcima, za koje je i tadašnji trener Dinama Nenad Bjelica kazao da je odlučeno sudačkom pogreškom...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Miro Rogic 02.03.2021.

    I kazu nije namjesteno, zdrijeb je to odredio.Dinamo vjecno na Maksimiru dok Hajduk nikako na Poljudu.

  • Exterminator 01.03.2021.

    Njima je svaka utakmica komplicirana , vjerojatno da igraju protiv Hajduka 2 i to bi izgubili u situaciji biti ili ne biti

  • antitovar 2 01.03.2021.

    Tovarski prcijaneri na aparatima ! Vec sljedeca tekma vam bu bolno prizemljenje,tek tolko da vidite gdje vam je mjesto na tablici !

Komentiraj...
Vidi sve komentare