Obavijesti

Sport

Komentari 153

Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi

Livaja i Kalinić rade razliku, oni vode ovaj Hajduk prema Europi
8

Igrači Hajduka odigrali su junački na Rujevici, nakon desetak dana prisilne stanke zbog korona virusa u svlačionici dali su maksimum i izborili vrijednu pobjedu koja ih približava željenom cilju - Europi.

VIDEO

'Marko Livaja i Lovre Kalinić su igrači koji rade razliku' kazao je uoči susreta na Rujevici trener Hajduka Paolo Tramezzani. I što reći nakon večerašnjeg ogleda osim da su se njegove riječi pokazale točnima, bez obzira što smo to znali i sami i prije večerašnje utakmice. Marko Livaja servirao je večeras bezbroj upotrebljivih lopti suigračima, od kojih je Umut Nayir jednu pospremio iza Nevistića, dok je Lovre Kalinić pohvatao sve lopte koje su igrači Rijeke uputili prema njemu, uključujući i kazneni udarac svom Solinjaninu Franku Andrijaševiću u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Dovoljno za još jedno slavlje na Rujevici u veljači!

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29
Lovre je obranio penal u 95., Hajduk opet osvojio Rujevicu!
Lovre je obranio penal u 95., Hajduk opet osvojio Rujevicu!

Hajduk je prije prisilne korona stanke na Rujevici već slavio 0-1 golom Mije Caktaša duboko u sudačkoj nadoknadi, a istim je rezultatom slavio i večeras, 17 dana kasnije. Jedini strijelac bio je Turčin Umut Nayir, ali epitet junaka susreta s pravom nose Marko Livaja i Lovre Kalinić, koji je, opet duboko u sudačkoj nadoknadi, obranio penal. Igrače poput njih dvojice Hajduk sebi ne može priuštiti, kao ni ostali HNL klubovi, može ih samo dovesti na posudbu, i uz uvjet da se oni sami odreknu većeg dijela svojih primanja. Time je njihova vrijednost za Hajdukovu svlačionicu još i veća!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Već u prvoj minuti Livaja je pokazao sjajan osjećaj za igru, majstorski je servirao loptu Umutu, koji je izbio sam pred Nevistića, no njegov lob bio je za malo previsok i odsjeo na gornjem dijelu mreže. Minutu prije kraja poluvremena opet je Livaja zakuhao gužvu pred Nevistićem, golman Rijeke nespretno je ispustio loptu koju je Umut pospremio u mrežu, no sudac Damir Batinić svirao je prekršaj. Dojam nakon par puta pažljivo odgledane usporene snimke – prestrogo. Potvrdili su to i čitatelji '24 sata' u anketi...

Servirao je u drugom dijelu Livaja još nekoliko upotrebljivih lopti Umutu i Kačanikliću, a najveću u 73. minuti, koju ni Umut nije mogao promašiti. Treća sreća! Prvi gol mu je poništio Batinić zbog prekršaja Livaje na Nevistiću, drugi gol poništio mu je pomoćni sudac Šarić zbog zaleđa – treći nije mogao poništiti nitko. Turčin je donio Hajduku tri vrijedna boda za slavlje protiv izravnog konkurenta za Europu.  

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Sveukupno je do ovog kola napad Hajduka bio jedan od najgorih u ligi, osvojili su bijeli svega devet od 18 mogućih bodova u nastavku prvenstva i zabili svega četiri gola u šest utakmica. Kronično im nedostaje pravi strijelac, pogotovo nakon što je Caktaš prebačen u drugu momčad, i jedna od Tramezzanijevih najvažnijih zadaća je pronaći strijelca među igračima koje ima na raspolaganju. Livaja je tu da pomogne, no Umut, Diamantakos, Jairo i Kačaniklić će morati biti puno efikasniji ako Hajduk želi uhvatiti Europu. Jer, neće ni Kalinić moći uvijek spašavati i braniti penale kao večeras.

Livaja: U Hajduku će me pratiti i izbornik, možda ostanem i dulje
Livaja: U Hajduku će me pratiti i izbornik, možda ostanem i dulje

Ovom pobjedom Hajduk je došao na tri boda zaostatka za Rijekom, no ima i susret manje, pa će utrka za četvrtim mjestom i Europom biti neizvjesna do samoga kraja. Livaja i Kalinić večeras su bili prevaga na strani Hajduka, a solidnom utakmicom predstavio se i iskusni Marco Fossati, koji je donio mirnoću i sigurnost u Hajdukov vezni red. Od njega su polazile sve akcije, on je diktirao ritam, a Tramezzani mu je povjerio i izvođenje svih prekida. Uz njih trojicu pohvale svakako zaslužuje i Stefan Simić, u prošlosti često neopravdano osporavan, no i večeras je potvrdio kako je njegova ljubav prema Hajduku bezgranična. Stisnuo je zube i zaigrao od prve minute, iako u proteklih 17 dana nije odradio praktično niti jedan - jedini ozbiljan trening. Naravno, čestitke zaslužuju i svi ostali igrači, a najveće oni koji su nakon desetak pa i više dana prisilne pauze stisnuli zube i odradili junački jednu vrlo važnu utakmicu.

Ovaj novi redizajn Hajduka izgleda bolje i sigurnije, no jako je podignut i prosjek godina momčadi. Sada su tu Kalinić (30), Kačaniklić (29), Fossati i Jairo (28), Livaja, Nayir i Diamantakos (27), Simić (26)... Očito je da su Jakobušić i Nikoličius zaigrali na sve ili ništa u namjeri da osvoje Kup i izbore Europu, a na ljeto što bude. Teško da će im itko zamjeriti ako im to pođe za rukom, no ne zaboravimo da Hajduk već godinama preživljava od transfera igrača u inozemstvo, a transferiraju se u pravilu mladi domaći igrači...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića