To je to što me zanima!

Hajduk sprema bombu: Bivši igrač Milana stiže na Poljud?

Valter Birsa bi došao kao slobodan igrač, ali riječ je o renomiranom igraču koji je igrao u Milanu, Genoi, Torinu i pitanje je koliku plaću bi mu mogao ponuditi Hajduk. Zasad je preskup
Vidi originalni članak

Već dulje vrijeme Hajduku je falio ofenzivni veznjak, onaj majstor, koji zna podmetnuti loptu, koji zna predriblati i ima taj vic u igri. Možda je glavni akter ove priče u poznim godinama, ali riječ je o pravom velemajstoru.

Slovenski nogometaš Valter Birsa (34) raskinuo je prije mjesec dana ugovor s Cagliarijem, ali ne mora brinuti o nastavku karijere jer interesa ima jako puno. Klubovi iz Saudijske Arabije Damac i Al-Jazira su zagrizli za sjajnog Slovenca, a pouzdani talijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako je interes za Birsu pokazao i Hajduk!

Na Poljud bi došao kao slobodan igrač, ali riječ je o renomiranom igraču koji je igrao u Milanu, Genoi, Torinu i pitanje je koliku plaću bi mu mogao ponuditi Hajduk te može li se hrvatski klub uopće nadmetati u tome segmentu sa saudijskim klubovima. Kako doznajemo, velika plaća je zasad faktor koji ometa posao.

Bez ikakve ikakve dileme, riječ je o igraču koji bi Splićanima donio novu dimenziju u igri. Klasični ofenzivni veznjak koji 'drugačije udara loptu od drugih', desetka, koji zna asistirati i povući kada treba. A Hajduku je takav igrač više nego potreban, naročito u ovoj situaciji kada se klub nalazi na petom mjestu i kada je neizvjestan plasman u europska natjecanja.

O Birsi ne treba trošiti puno riječi. Isprofilirao se u Sochauxu i Auxerreu pa je svoj talent preselio u Italiju gdje je igrao za Genou, Torino, Milan, Chievo i Cagliari. Za Rossonere je skupio 21 nastup uz dva gola i dvije asistencije, a najveći trag ostavio je u Chievu gdje je u 163 nastupa zabio 18 golova uz 26 asistencija.

Za slovensku reprezentaciju je skupio 86 nastupa, zabio sedam golova, a jedan od njih je onaj SAD-u koji je zabio na SP-u u JAR-u 2010. godine. 

Naravno, i dalje je njegov dolazak neizvjestan te je sve zasad u početnoj fazi, ali jasno je svima da bi Hajduk njegovim angažmanom dobio ogromno pojačanje za nastavak sezone.

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 31.12.2020.

    Još da vrate Ibričića,Milevskog i Floriana Cernata i fritula im ne gine.

  • 30.12.2020.

    Možda bi mogli pitati Jožu Manolića da nam uskoči tu i tamo kao stoper.

  • 30.12.2020.

    I ovaj costa iz atletica je slobodan

Komentiraj...
Vidi sve komentare