Obavijesti

Sport

Komentari 32

Hajduk sprema bombu: Bivši igrač Milana stiže na Poljud?

Hajduk sprema bombu: Bivši igrač Milana stiže na Poljud?

Valter Birsa bi došao kao slobodan igrač, ali riječ je o renomiranom igraču koji je igrao u Milanu, Genoi, Torinu i pitanje je koliku plaću bi mu mogao ponuditi Hajduk. Zasad je preskup

VIDEO

Već dulje vrijeme Hajduku je falio ofenzivni veznjak, onaj majstor, koji zna podmetnuti loptu, koji zna predriblati i ima taj vic u igri. Možda je glavni akter ove priče u poznim godinama, ali riječ je o pravom velemajstoru.

Slovenski nogometaš Valter Birsa (34) raskinuo je prije mjesec dana ugovor s Cagliarijem, ali ne mora brinuti o nastavku karijere jer interesa ima jako puno. Klubovi iz Saudijske Arabije Damac i Al-Jazira su zagrizli za sjajnog Slovenca, a pouzdani talijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako je interes za Birsu pokazao i Hajduk!

Na Poljud bi došao kao slobodan igrač, ali riječ je o renomiranom igraču koji je igrao u Milanu, Genoi, Torinu i pitanje je koliku plaću bi mu mogao ponuditi Hajduk te može li se hrvatski klub uopće nadmetati u tome segmentu sa saudijskim klubovima. Kako doznajemo, velika plaća je zasad faktor koji ometa posao.

Bez ikakve ikakve dileme, riječ je o igraču koji bi Splićanima donio novu dimenziju u igri. Klasični ofenzivni veznjak koji 'drugačije udara loptu od drugih', desetka, koji zna asistirati i povući kada treba. A Hajduku je takav igrač više nego potreban, naročito u ovoj situaciji kada se klub nalazi na petom mjestu i kada je neizvjestan plasman u europska natjecanja.

O Birsi ne treba trošiti puno riječi. Isprofilirao se u Sochauxu i Auxerreu pa je svoj talent preselio u Italiju gdje je igrao za Genou, Torino, Milan, Chievo i Cagliari. Za Rossonere je skupio 21 nastup uz dva gola i dvije asistencije, a najveći trag ostavio je u Chievu gdje je u 163 nastupa zabio 18 golova uz 26 asistencija.

Torino v Cagliari - Serie A - Stadio Grande Torino

Za slovensku reprezentaciju je skupio 86 nastupa, zabio sedam golova, a jedan od njih je onaj SAD-u koji je zabio na SP-u u JAR-u 2010. godine. 

Naravno, i dalje je njegov dolazak neizvjestan te je sve zasad u početnoj fazi, ali jasno je svima da bi Hajduk njegovim angažmanom dobio ogromno pojačanje za nastavak sezone.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union