To je to što me zanima!

Hajdukova blamaža: Pamićeva Istra pregazila Splićane u Puli

Istra je pobijedila Hajduk 4-1 na Aldo Drosini u 3. kolu HNL-a. Damir Burić odmarao je glavne igrače uoči europskog ispita u četvrtak, a to mu se osvetilo u prvenstvu
Vidi originalni članak

Ako je plan bio zavarati Norvežane, Hajduk je uspio u tome. Splićani su doživjeli pravu katastrofu u Puli. Pamićeva momčad, koja je prošle sezone izborila ostanak u ligi nakon odustajanja Sesveta od dodatnih kvalifikacija i koja je u prošlom kolu primila šest komada od Lokomotive, razbila je Burićev Hajduk 4-1.

Damir Burić odlučio je odmoriti najbolje igrače uoči utakmice protiv Stromsgodseta u četvrtak. Još nedovoljno oporavljeni Ohandza nije ni otputovao u Pulu, a u momčadi "bilih" nije bilo Vlašića, Roguljića, Caktaša i Balića. 

Od prve minute na travnjaku Aldo Drosine igrao je Tino Sušić, kojem je to bio 100. nastup za Hajduk, a uz njega na terenu su bili Kalinić, Milović, Nižić, Juranović, Tudor, Jefferson, Radčenko, Bencun, Maglica i Bašić.

Katastrofalni Kalinić

Hajduk je čvrsto ušao u utakmicu, ali Splićani su doživjeli šok već u 10. minuti utakmice. Jefferson je izgubio loptu, Istra je pucala u nastavku akcije, na odbijanac je stigao Marcel Heister i zabio za vodstvo. 

Odmah je uzvratio "slavljenik" Tino Sušić, no ništa od ranog izjednačenja. Splićani su više imali loptu u nogama, ali svaki njihov napad odbijao se od čvrste obrane Puljana.

Istra nije često napadala, ali iz jednog takvog iznenadnog napada Pamićeva momčad povela je 2-0. Tomić je oštro ubacio s lijeve strane, Kalinić je katastrofalno reagirao, a Antonio Repić pospremio je loptu u praznu mrežu za 2-0 u 39. minuti utakmice.

Hajduk igra, Istra "trpa"

Pokušao je Burić napraviti nešto s izmjenama u drugom dijelu. Kiš i Pejić bili su na terenu od prve minute. Hajduk je ponovno preuzeo kontrolu preko posjeda lopte, ali Istra je samo čekala. I dočekala. 

U 50. minuti novi veliki problemi za Hajduk. Heister je prošao kao brzi vlak kraj Tudora gurnuvši mu prvo loptu kroz noge, ovaj ga ruši, a sudac pokazuje na bijelu točku. Kapetan Dario Tomić zabija za 3-0! Debakl Hajduka...

Hajduk se vraća preko Kiša u 63. minuti utakmice nakon nove pogreške golmana, ovoga puta Iveše. Mujan je pucao iz velike udaljenosti, golman Istre loše odbija točno na nogu Kiša i Hajduk je smanjio prednost Istre. 

No minutu nakon toga Heister je ponovno šokirao obranu "bilih". Pavlović je povukao preko desne strane i ubacio, a Heister je bio sam pred Kalinićem za 4-1.

Hajduk do kraja nije uspio opasnije zaprijetiti. Iako su Splićani bili bez nekoliko važnih prvotimaca, to im teško može biti opravdanje za debakl koji su doživjeli u Puli.

Valjda se neće ponoviti povijest

Prije godinu dana, Igor Tudor je uoči europske utakmice poveo B momčad Hajduka u Osijek. Hajduk je izgubio, a Tudoru se to nije isplatilo jer je Dnjipro prošao dalje. 

U četvrtak Hajduk igra prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv Stromsgodseta, a Burić je, kao i njegov prethodnik, odlučio žrtvovati utakmicu u korist europske. 

HNL, 3. kolo:

  • Istra - Hajduk 4-1 (Heister 10, 64, Repić 39, Tomić 50 (p) / Kiš 63)
Idi na 24sata

Komentari 409

  • gljiva_1_1 28.07.2015.

    ahhhhaahahahahahahahahah

  • dida123 27.07.2015.

    Treba: 1. promijeniti trenera, momčad, upravu i navijače 2. strpiti se još koju godinu.

  • GARFILD 27.07.2015.

    Ala gušta, ala fešte, ala lipote, ala san sinoć gušta i uživa.......................

Komentiraj...
Vidi sve komentare