To je to što me zanima!

Hajdukovci u akciji za pomoć oboljelom Borisu Ivančiću...

Hvala vam od srca, vaš posjet mi puno znači. Teško mi je, sedam godina nisam vidio Split, a ni utakmice više ne smijem gledati zbog stresa, kaže Boris Ivančić
Vidi originalni članak

Nogometaši Hajduka posjetili su Borisa Ivančića (43), koji boluje od ALS-a, te se tako priključili akciji prikupljanja pomoći za njegovo izlječenje. Borisu treba 300.000 kuna za put i transplantaciju matičnih stanica u Kini.

Oni koji boluju od ALS-a, za sebe će kazati kako su zarobljeni u vlastitom tijelu. U akutnoj fazi bolesti ne mogu se kretati, a mišićna aktivnost svedena im je na minimum. Boris Ivančić je već godinama prikovan za krevet, jedini prozor u svijet mu je kompjuter, a sve teže i govori. 

Ivo Čagalj/PIXSELL

No osmjeh na njegovom licu i sjaj u očima kada je vidio igrače Hajduka, Gorana Jozinovića, Filipa Bradarića i Ivu Grbića, dovoljno govori koliko ga je njihov posjet obradovao. A najviše dres s njegovim imenom i brojem 12.

- Hvala vam od srca, vaš posjet mi jako puno znači. Teško mi je, sedam godina nisam vidio Split, a ni utakmice više ne smijem gledati zbog stresa. Ne toliko zbog Hajduka, koliko zbog svega što se događa u HNL-u - kazao je tiho.

Boris je bio redovit na svim utakmicama, a pamti i prvo gostovanje.

- Bilo je to 1987., otac me poslao u spizu, a ja sam sjeo u vlak i s ekipom otišao u Beograd, na finale Kupa između Hajduka i Rijeke. Vratio sam se kući nakon tri dana, svratio u samoposlugu i došao kući kao da se ništa nije dogodilo. Otac se nije previše ljutio, jer je i on bio lud za Hajdukom, a obojica smo obožavali Milana Rapaića.

Bolest ga je prikovala za postelju, no nadu ne gubi.

- Zapadna medicina ne poznaje lijek za ALS, no Kinezi ga navodno uspješno liječe. Poslao sam svu potrebnu dokumentaciju, kažu da za mene ima nade, samo se moram podvrgnuti transplantaciji matičnih stanica, a potom i dugotrajnoj rehabilitaciji.

Kako bi mu pomogli, Borisovi prijatelji organizirat će dva humanitarna koncerta, prvi je u četvrtak (18. prosinca) u splitskom klubu O'Hara, drugi 22. prosinca u Legends Baru na Bačvicama, a otvoren je i humanitarni račun: HR9723600001501561437 (uz naznaku: donacija za Borisa).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 17.12.2014.

    Bože pomozi, Hajdukovci su inače poznati po tome da su veliki humanitarci... nek sebi drugi klubovi uzmu ovo za primjer... Hvala Hajduku

  • WieJaNein 17.12.2014.

    Lijepa gesta Hajduka, kad bi barem svaki klub u hrvatskoj redovito radio akcije za pomoć oboljelima bilo bi puno sretnijih ljudi.

  • theRealSlimShady 17.12.2014.

    Nedao Bog nikome.. Lijepa gesta Hajdukovih igrača, i uspješan oporavak želim! Da jednog dana opet staneš na tribine i bodriš svoj klub :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare