To je to što me zanima!

Halep i Wozniacki igrat će za svoju prvu Grand Slam titulu

Simona Halep igrat će u finalu Australian Opena s Dankinjom Caroline Wozniacki. Rumunjka je izbacila Njemicu Angelique Kerber pa će Grand Slam prvi put pripasti nekoj od njih dvije
Vidi originalni članak

Rumunjka Simona Halep, prva tenisačica svijeta, igrat će u subotu u finalu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena protiv druge nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki (2) nakon što je u četvrtak u polufinalu sa 6-3, 4-6, 9-7 pobijedila Njemicu Angelique Kerber.

Halep, kojoj će ovo biti prvo finale u Australiji, spasila je dvije meč lopte u trećem setu koji je trajao 69 minuta. I za Halep i za Wozniacki ovo će biti prvo Grand Slam finale u karijeri a pobjeda će jednoj osigurati prvo mjesto na WTA ljestvici.

Halep je u prvom setu dobila prvih pet gemova i onda je, iako je izgubila sljedeća tri, ipak dobila prvi set. U drugom setu je Rumunjka povela sa 3-1, ali je Kerber stigla i izjednačila na 3-3. Kerber je postepeno okretala igru u svoju korist i dobila drugi set.

Njemica je dobro otvorila i odlučujući set tako da je uzela servis rumunjskoj tenisačici, no Halep je odgovorila i uzela joj servis za vodstvo od 5-3. Kerber ponovno odgovara i uzima servis Rumunjki.

Servirajući da ostane u meču, Kerber je spasila dvije lopte kod 15-40 i nastavila s pritiskom na Halep. Rumunjka je posustala i izgubila svoj servis i činilo se da je sve gotovo kada je Kerber imala dvije meč lopte na svom servisu. No Halep se nije predala, spasila je obje meč lopte i uzela servis produljivši meč što joj je na kraju donijelo pobjedu.

U prvom polufinalnom meču Dankinja Wozniacki slavila protiv Belgijanke Elise Mertens sa 6-3, 7-6 nakon sat i 37 minuta igre.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zagabria 25.01.2018.

    prvo grand slam finale u karijeri i jednoj idrugoj? pa jel vi pratite tenis uopce i provjerite malo informacije prije clanaka?? halep je igrala finale roland garosa prije par god, wozniacki 2x gubila finale us opena. bit ce prvi osvojeni grand slam jednoj od njih dve al ne i prva finala

  • mandrillost 25.01.2018.

    Zenski tenis gledam samo da podignem svoj ponos na ultra kratke suknjice!

  • uboica 25.01.2018.

    Halep dobija ko iz sale

Komentiraj...
Vidi sve komentare