To je to što me zanima!

One su najjače sestre svijeta: Nakon borbi zove i predsjednik

Pripremili su me na poziv jer bilo bi malo nezgodno da mi se javi predsjednik, a ja mislim da me netko zafrkava, rekla je UFC prvakinja Valentina Ševčenko (30), čija je sestra Antonina također borkinja
Vidi originalni članak

Antonina Ševčenko (33) pobijedila je Ji Yeon Kim u debiju za UFC u Las Vegasu. Vrhunska je kickboksačica, ima 39 pobjeda i jedan poraz i bila je prvakinja najjače svjetske muay thai promocije. Tjedan dana kasnije i 3000 kilometara dalje u ring je ušla njezina tri godine mlađa sestra Valentina Ševčenko i osvojila UFC naslov u muha kategoriji pobjedom protiv Joanne Jedrzejczyk. 

Sestre šampionke

Obje su rođene Kirgistanke, stigle su iz muay thaija gdje su bile šampionke, a bore se pod peruanskom zastavom čiju putovnicu imaju. 

Valentini je pobjeda protiv Jedrzejczyk bila 16. u UFC-u, ima samo tri poraza, od toga dva od Amande Nunes, aktualne prvakinje u bantam kategoriji.

Valentina je u kickboksu imala 58 pobjeda u 61 meču.

- Presretna sam što sam osvojila pojas u ovakvoj borbi, a ne protiv nekoga tko nije na mojoj razini. Joanna je sjajna, već smo se borile prije i znam što sve može. Isto tako, ona zna što mogu ja. Pokazali smo navijačima što je borba. Završila sam 2018. godinu s pojasom oko struka - rekla je Valentina.

Majka je gledala meč s djedom

Sestra Antonina borila se tjedan prije nje.

- Kad se Antonina borila, radila sam sve da joj pomognem u pripremi, ali to je bilo jako teško jer nisam smjela biti 100 posto u tome, onda bih ispala iz priprema za svoju borbu. To je bio najteži dio, kako joj pomoći, a da ne unesem svu sebe u to jer onda bih se ispraznila. Uspjela sam nekako, fizički i emocionalno, biti s njom barem 50 posto, rekla je Valentina, čiji su se mečevi pratili i u Kirgistanu.

Zvao je i predsjednik

- Majka je gledala meč s djedom na sajmištu, okupilo se puno ljudi. Tamo je bilo rano ujutro. Odmah mi je poslala poruku. Ona mi je velika podrška, ona, djed, baka, sestra... - rekla je Valentina i otkrila dosad nepoznat detalj.

- Nakon borbe me nazvao predsjednik Kirgistana i čestitao mi je na uspjehu. Ranije su me upozorili da će me zvati jer bilo bi malo nezgodno da mi se javi predsjednik, a ja u šoku. Pripremili su me na to - rekla je Valentina.

- Spremna sam na obranu naslova, uopće mi nije bitno protiv koga. Pojas u muay thaiju sam držala 10 godina, držat ću i ovaj. Gdje ga držim? U dnevnoj sobi iznad televizora  - dodala je Valentina.

Antonina: Seka dobije sve što poželi

Antonina Ševčenko (33) majstorica je u muay thaiju i kickboksu. Držala je svjetski muay thai naslov, a nevjerojatan je podatak da nije izgubila 16 godina! 

- Ja sam imala uvod, pobijedila sam i mislim da je to dalo pozitivne stvari Valentini da pobijedi u svom meču. Prije smo se znale boriti na istim turnirima, u istom danu. Ponekad i borbu nakon borbe. U takvim situacijama uvijek smo bile jedna blizu i davale bismo jedna drugoj savjete. Sad je bilo isto, samo, razmak između borbi je bio tjedan dana - rekla je Antonina i dodala:

- Nakon što sam pobijedila, otišli smo slaviti, ali Valentina nije bila s nama. Već je u 10 sati bila u krevetu. Drugi je dan ujutro imala trening - rekla je Antonina Ševčenko.

Sjajna je Antonina bila u UFC debiju, uvjerljivo je slavila nakon tri runde.

- Bilo mi je lakše jer je Valentina bila sa mnom, znala sam da je uvijek tu negdje. Ona mi je najbolja prijateljica i najveća podrška. Uvijek se možemo osloniti jedna na drugu. Razumijemo se savršeno i gotovo nikad se ne svađamo. Ona je moja mlađa seka i uvijek joj popuštam, dobije sve što poželi - dodala je Antonina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • antemilica 19.12.2018.

    zamislite da nasa Predsjednica poslje borbe pozove Hrgovica.,.pa nostalgicari bi tjednima pisali samo o tome

  • IvanGajski_1 19.12.2018.

    Nema cice

  • pobocnik ljubo 19.12.2018.

    žena borkinja. čuo sam kako se koristi izraz generalica. kako se kaže kad žena ima čin satnika? ispadne isto kao kad idem kod javne bilježnice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare