Obavijesti

Sport

Komentari 11

One su najjače sestre svijeta: Nakon borbi zove i predsjednik

One su najjače sestre svijeta: Nakon borbi zove i predsjednik
8

Pripremili su me na poziv jer bilo bi malo nezgodno da mi se javi predsjednik, a ja mislim da me netko zafrkava, rekla je UFC prvakinja Valentina Ševčenko (30), čija je sestra Antonina također borkinja

VIDEO

Antonina Ševčenko (33) pobijedila je Ji Yeon Kim u debiju za UFC u Las Vegasu. Vrhunska je kickboksačica, ima 39 pobjeda i jedan poraz i bila je prvakinja najjače svjetske muay thai promocije. Tjedan dana kasnije i 3000 kilometara dalje u ring je ušla njezina tri godine mlađa sestra Valentina Ševčenko i osvojila UFC naslov u muha kategoriji pobjedom protiv Joanne Jedrzejczyk. 

Sestre šampionke

Obje su rođene Kirgistanke, stigle su iz muay thaija gdje su bile šampionke, a bore se pod peruanskom zastavom čiju putovnicu imaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Valentini je pobjeda protiv Jedrzejczyk bila 16. u UFC-u, ima samo tri poraza, od toga dva od Amande Nunes, aktualne prvakinje u bantam kategoriji.

Valentina je u kickboksu imala 58 pobjeda u 61 meču.

- Presretna sam što sam osvojila pojas u ovakvoj borbi, a ne protiv nekoga tko nije na mojoj razini. Joanna je sjajna, već smo se borile prije i znam što sve može. Isto tako, ona zna što mogu ja. Pokazali smo navijačima što je borba. Završila sam 2018. godinu s pojasom oko struka - rekla je Valentina.

MMA: UFC 231-Weigh Ins

Majka je gledala meč s djedom

Sestra Antonina borila se tjedan prije nje.

- Kad se Antonina borila, radila sam sve da joj pomognem u pripremi, ali to je bilo jako teško jer nisam smjela biti 100 posto u tome, onda bih ispala iz priprema za svoju borbu. To je bio najteži dio, kako joj pomoći, a da ne unesem svu sebe u to jer onda bih se ispraznila. Uspjela sam nekako, fizički i emocionalno, biti s njom barem 50 posto, rekla je Valentina, čiji su se mečevi pratili i u Kirgistanu.

THE CANADIAN PRESS 2018-12-09

Zvao je i predsjednik

- Majka je gledala meč s djedom na sajmištu, okupilo se puno ljudi. Tamo je bilo rano ujutro. Odmah mi je poslala poruku. Ona mi je velika podrška, ona, djed, baka, sestra... - rekla je Valentina i otkrila dosad nepoznat detalj.

- Nakon borbe me nazvao predsjednik Kirgistana i čestitao mi je na uspjehu. Ranije su me upozorili da će me zvati jer bilo bi malo nezgodno da mi se javi predsjednik, a ja u šoku. Pripremili su me na to - rekla je Valentina.

- Spremna sam na obranu naslova, uopće mi nije bitno protiv koga. Pojas u muay thaiju sam držala 10 godina, držat ću i ovaj. Gdje ga držim? U dnevnoj sobi iznad televizora  - dodala je Valentina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#UFC231 #Canada 🇨🇦 #Toronto December 8

Objavu dijeli Valentina Shevchenko (@bulletvalentina)

Antonina: Seka dobije sve što poželi

Antonina Ševčenko (33) majstorica je u muay thaiju i kickboksu. Držala je svjetski muay thai naslov, a nevjerojatan je podatak da nije izgubila 16 godina! 

- Ja sam imala uvod, pobijedila sam i mislim da je to dalo pozitivne stvari Valentini da pobijedi u svom meču. Prije smo se znale boriti na istim turnirima, u istom danu. Ponekad i borbu nakon borbe. U takvim situacijama uvijek smo bile jedna blizu i davale bismo jedna drugoj savjete. Sad je bilo isto, samo, razmak između borbi je bio tjedan dana - rekla je Antonina i dodala:

- Nakon što sam pobijedila, otišli smo slaviti, ali Valentina nije bila s nama. Već je u 10 sati bila u krevetu. Drugi je dan ujutro imala trening - rekla je Antonina Ševčenko.

Sjajna je Antonina bila u UFC debiju, uvjerljivo je slavila nakon tri runde.

- Bilo mi je lakše jer je Valentina bila sa mnom, znala sam da je uvijek tu negdje. Ona mi je najbolja prijateljica i najveća podrška. Uvijek se možemo osloniti jedna na drugu. Razumijemo se savršeno i gotovo nikad se ne svađamo. Ona je moja mlađa seka i uvijek joj popuštam, dobije sve što poželi - dodala je Antonina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...