To je to što me zanima!

Hamilton izdominirao i osvojio 'pole', Bottas ipak starta prvi!

Britančev najveći rival u borbi za naslov Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji u ukupnom poretku zaostaje dva boda sedam utrka prije kraja, bio je treći u kvalifikacijama, ali će startati drugi
Vidi originalni članak

Sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži u subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Turske, no zbog kazne koju je dobio jer je mijenjao komponentu motora, u nedjelju će na Istanbul Parku s pole positiona startati njegov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hamilton je bio najbrži u svakoj fazi kvalifikacija, ali je u petak kažnjen s deset mjesta unazad zbog promjene komponente motora treći put ove sezone pa će u subotu startati s 11. pozicije.

Britančev najveći rival u borbi za naslov Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji u ukupnom poretku zaostaje dva boda sedam utrka prije kraja, bio je treći u kvalifikacijama i startat će pored Bottasa u nedjelju.

Ovo je prvi pole position za Bottasa nakon svibnja i VN Portugala te 18. u karijeri. 

 -Sutra će biti teško, ali dat ću sve od sebe - izjavio je nakon kvalifikacija Hamilton.

Verstappen je bio kažnjen pomakom unazad na prošloj utrci za Veliku nagradu Rusije, ali je utrku završio kao drugi.

Charles Leclerc u Ferrariju će dijeliti drugi red na startu zajedno s Pierrom Gaslyjem u AlphaTauriju. Dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (Alpine) i Verstappenov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez startat će iz trećeg reda.

Vestappenu će ovo biti idealna prilika za probiti se na vrh ukupnog poretka ispred Hamiltona. Red Bull je uložio iznimno mnogo u Nizozemca tijekom posljednjih godina i momčadi je u cilju osvojiti naslov te se na taj način oprostiti od Hondine pogonske jedinice.

Red Bull će od iduće sezone prvi put u povijesti sam konstruirati motor.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Gtgr 10.10.2021.

    F1 TV, dečki. Ja platio i uživam u prijenosima. U četvrtak intervjui sa vozačima, treninzi, prije i poslije trke program od sat vremena. A nije ni skupo,60 kn mjesec.

  • mali moj 09.10.2021.

    Ajmooo Max

  • dzimihumunukunukuapua 09.10.2021.

    bravo za MERCEDES poslao vas na aparate. Koliko ljudi mogu bit sebicni ......pojeo ga Ham........HAHAHA

Komentiraj...
Vidi sve komentare