To je to što me zanima!

Hamilton je pobijedio u Monzi, prijetila mu je diskvalifikacija

PRENIZAK TLAK Iz Mercedesa su Hamiltonu pred kraj utrke rekli da ubrza i stekne veću vremensku zalihu jer se boje kazne iz F1. Imao je prenizak tlak u gumama...
Vidi originalni članak

Britanac Lewis Hamilton promarširao je do pobjede na Velikoj nagradi Italije u Monzi, 12. utrci Svjetskog prvenstva Formule 1. Mercedesovu vozaču to je sedma pobjeda u sezoni, no mogla mu je iskliznuti iz ruku.

Oba bolida Mercedesove momčadi, Hamiltonov i onaj Nice Rosberga, koji je odustao zbog kvara na motoru u pretposljednjem krugu, imala su niži tlak u gumama od dopuštenog što je pogodovalo većoj brzini vozila.

Hamiltonov bolid imao je neznatnih 0,02 bara niži tlak, dok je kod Rosberga on iznosio 0,75 bara ispod najniže granice. Pitanje koje se postavlja jest - ako su im uoči utrke izmjerili veći tlak, zašto su Mercedesima uopće dozvolili da se utrkuju?

- Moramo napraviti veću razliku. Ne ispituj, samo izvrši naredbu - poručili su iz Mercedesa preko radija Hamiltonu u kasnoj fazi utrke kad je već bilo sigurno da će uvjerljivo pobijediti.

Na koncu je Hamilton imao 25 sekundi prednosti pred Sebastianom Vettelom iz Ferrarija, dok je treći bio Felipe Massa iz Williamsa. FIA je na koncu ipak priznala rezultate i kazne neće biti.

Najrazočaraniji takvom odlukom bit će Rosberg jer je ostao 53 boda iza momčadskog kolege u poretku vozača. Sljedeća je utrka za dva tjedna na Velikoj nagradi Singapura.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Montenegro Diamantes_ 09.09.2015.

    ..Pravila su pravila , trebala je diskvalifikacija ..ako su po homologacijskom propisu-prekršena ograničenja..ali u suštini taj pad pritiska nije mu donio nikakvu..ama nikakvu prednost..

  • Supermarine Spitfire 07.09.2015.

    Nekoliko sati ranije u Monzi je vožena GP2 utrka. Trojica vozača nisu imali zadovoljavajući pritisak u pneumaticima. Sva trojica su diskvalificirana. FIA-ina pravila očito ne vrijede za Mercedes.

  • sonicc29 06.09.2015.

    ovo što ima Monza nema ni jedna druga utrka.. kakva atmosfera i skandiranje Sebu..šteta zbog Kimija.. a i da ne zaboravim,hrvatska zastava se vijorila visoko,visoko do postolja.. neprocjenjivo.. Forza Ferrari!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare