Sport

Komentari 15

Hamilton je pobijedio u Monzi, prijetila mu je diskvalifikacija

Hamilton je pobijedio u Monzi, prijetila mu je diskvalifikacija

PRENIZAK TLAK Iz Mercedesa su Hamiltonu pred kraj utrke rekli da ubrza i stekne veću vremensku zalihu jer se boje kazne iz F1. Imao je prenizak tlak u gumama...

Britanac Lewis Hamilton promarširao je do pobjede na Velikoj nagradi Italije u Monzi, 12. utrci Svjetskog prvenstva Formule 1. Mercedesovu vozaču to je sedma pobjeda u sezoni, no mogla mu je iskliznuti iz ruku.

Oba bolida Mercedesove momčadi, Hamiltonov i onaj Nice Rosberga, koji je odustao zbog kvara na motoru u pretposljednjem krugu, imala su niži tlak u gumama od dopuštenog što je pogodovalo većoj brzini vozila.

Hamiltonov bolid imao je neznatnih 0,02 bara niži tlak, dok je kod Rosberga on iznosio 0,75 bara ispod najniže granice. Pitanje koje se postavlja jest - ako su im uoči utrke izmjerili veći tlak, zašto su Mercedesima uopće dozvolili da se utrkuju?

- Moramo napraviti veću razliku. Ne ispituj, samo izvrši naredbu - poručili su iz Mercedesa preko radija Hamiltonu u kasnoj fazi utrke kad je već bilo sigurno da će uvjerljivo pobijediti.

Na koncu je Hamilton imao 25 sekundi prednosti pred Sebastianom Vettelom iz Ferrarija, dok je treći bio Felipe Massa iz Williamsa. FIA je na koncu ipak priznala rezultate i kazne neće biti.

Najrazočaraniji takvom odlukom bit će Rosberg jer je ostao 53 boda iza momčadskog kolege u poretku vozača. Sljedeća je utrka za dva tjedna na Velikoj nagradi Singapura.

Najčitaniji članci