To je to što me zanima!

Hamilton osvojio sedmu titulu i izjednačio se sa Schumacherom!

Britanac je stigao do nevjerojatnog uspjeha te je sada uz bok sa Schumacherom koji je jedini u povijesti Formule 1 osvojio sedam prvenstava. A Hamilton još može stići i do osmog te ostati sam na vrhu
Vidi originalni članak

Nakon što je srušio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda (92), Lewis Hamilton (Mercedes) slavio je na Velikoj nagradi Turske te na Istanbul Parku tri utrke prije kraja sezone osigurao sedmi naslov prvaka i stigao do 94. pobjede u karijeri!

POGLEDAJTE VIDEO: Hamilton vježba u izolaciji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanac je stigao do nevjerojatnog uspjeha te je sada uz bok sa Schumacherom koji je jedini u povijesti Formule 1 osvojio sedam prvenstava. Individualni uspjeh Hamiltona stigao je nakon što je Mercedes na prošloj utrci u Imoli i ove godine osigurao konstruktorski naslov.

Nijemac Sebastian Vettel iz Ferrarija završio je treći dok je drugi iza Hamiltona stigao Meksikanac Sergio Perez iz Racing Pointa.

Hamilton je slavio u uzbudljivoj utrci punoj preokreta, koju je obilježila jaka kiša na početku i veliki broj proklizavanja i izlijetanja. Britanac je startao kao šesti, ali u nepredvidivoj utrci odličnom vožnjom uspio je stići do pobjede. Kao i mnogo puta do sada, pokazao je zašto je majstor vožnje po kiši.

Samo jednom ušao je u boks po intermediate gume na kojima je odvozio više od 50 krugova i ostvario jednu od najboljih pobjeda ove sezone.

Za iznenađenje vikenda pobrinuo se Lance Stroll, koji je na kvalifikacijama osvojio 'pole poziciju', ali na kraju je dospio tek do devetog mjesta. 

Hamiltonov jedini konkurent u borbi za naslov, njegov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas, današnju je utrku završio na 14. mjestu nakon što se na početku izvrtio i pao na začelje. Bottas je trebao osvojiti osam bodova više od Hamiltona kako bi se borba za naslov produljila i na sljedeću utrku.

Nevjerojatni Hamilton tako je stigao do sedmog naslova prvaka u karijeri i ušao u povijest kao jedini uz Schumachera s istim brojem. Nezamislivo je bilo da bi velebnog Nijemca itko mogao stići, a sada je sve realnije da će Hamilton stići i do osmog naslova pa ostati jedini na vrhu kao najbolji vozač u povijesti Formule 1.

Poredak vozača nakon VN Turske:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) 307
  2. Valtteri Bottas (Mercedes) 197
  3. Max Verstappen (Red Bull) 170
  4. Sergio Perez (Racing Point) 100
  5. Charles Leclerc (Ferrari) 97
  6. Daniel Ricciardo (Renault) 96
  7. Carlos Sainz (McLaren) 75
  8. Lando Norris (McLaren) 74
  9. Alexander Albon (Reb Bull) 70
  10. Pierre Gasly (AlphaTauri) 63
Idi na 24sata

Komentari 59

  • DragoslavZlatunic 15.11.2020.

    Jos toliko da osvoji nece biti najveci!! Kaze se vozi ko schumacher😉

  • kovid kostner 15.11.2020.

    ...F1 je umrla 1.5.1994...

  • Momentum91 15.11.2020.

    Lewis Hamilton najveći!

Komentiraj...
Vidi sve komentare