To je to što me zanima!

Hamilton zavapio: Dajte, dečki, borite se! Trebaju mi izazovi...

Na prvoj utrci me pogodilo više različitih udaraca na koja nisam bio spreman. Ali koncentrirao sam se i posljednje dvije utrke su bile fantastične, kazao je Hamilton koji lovi sedmi naslov svjetskog prvaka
Vidi originalni članak

Prošle su tri utrke u novoj sezoni Formule 1, a priča je ista kao i prošle sezone. Dominacija velikog Lewisa Hamiltona (35) koji ima priliku osvojiti sedmi naslov i tako se izjednačiti s legendarnim Michaelom Schumacherom koji je jedini vozač kojemu je to pošlo za volanom. Britanac je uvjerljivim pobjedama u dvije od tri utrke dao nagovijestiti što nas čeka ove sezone, a toliko je dominantan i neumoljiv da mu je malo i dosadilo tako lagano pobjeđivati. Prevedeno: Dajte, dečki, borite se, ne želim osvojiti naslov s toliko malo truda.

- Radimo naporno i nastavit ćemo tako. Gledaj, ne znam što će se dogoditi u ovim narednim utrkama. Bio je to besprijekoran napor našeg tima ovog vikenda i u svim područjima smo se nametnuli, tako da je drugima bilo teško parirati nama. No, uživam u borbi s drugim momčadima i nadam se da ćemo imati još izazova. Bi li volio više vidjeti borbe od ostalih? Apsolutno - poručio je šesterostruki svjetski prvak. 

Hamilton je u prvoj utrci u Spielbergu zbog negativnih bodova završio na trećem mjestu, a do pobjede stigao je Finac Valterri Bottas. Ipak, takve pogreške nisu mu se ponovile na novoj utrci u Austriji, odnosno u Štajerskoj gdje je stigao do uvjerljive pobjede. Slična priča ponovila se i u Mađarskoj gdje je imao toliku prednost da je mogao priuštiti opušteni odlazak u boks po nove gume kako bi mogao odvoziti najbrži krug. 

 - Na prvoj utrci me pogodilo više različitih udaraca na koja nisam bio spreman. Ali koncentrirao sam se i posljednje dvije utrke su bile fantastične. Bio sam na nivou ovog vikenda. Moram to nastaviti - kazao je Britanac.

Njegov najveći rival Sebastian Vettel ne pamti ovako katastrofalan početak sezone. Nastavak njegove karijere je neizvjestan nakon što je Ferrari objavio da je ovo njegova posljednja sezona u talijanskom divu, a druge momčad ga jednostavno ne trebaju jer su popunjene. To kao da je utjecalo na Nijemca koji je u Mađarskoj bio šesti, u Spielbergu tek 10., a na VN Štajerske nije ni završio utrku. Osvojio je svega devet bodova ukupno.

Svijet F1 jednostavno nije naviknuo na ovako lošeg Vettela koji je daleko od svoje forme, a mnogi fanovi misle da je on zapravo i jedini koji je mogao ugroziti Hamiltona. Ipak, čini se da će Britanac nikad lakše doći do novog naslova, a toga je i sam svjestan pa je odlučio 'galvanizirati' protivnike...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • šišajšišaj 21.07.2020.

    moto gp je za ovo Amerika!!!

  • 20.07.2020.

    ...ne pratim F1 od 1.5.1994....

  • ITALO DISCO_961 20.07.2020.

    nije najbolji nego jednostavno nema mercedesov bolid dostojnu konkurenciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare