To je to što me zanima!

Harden htio više novca: Bradu Oklahoma poslala u Houston

Thunderu su pale akcije za novi plasman u finale, LA Lakersi su dovođenjem Nasha i Howarda složili zastrašujuću momčad, a prvak Heat pojačao se izvrsnim šuterima
Vidi originalni članak

Kleli su se da žele zadržati jezgru momčadi, s kojom su prošle sezone ušli u finale NBA lige. No želje Jamesa Hardena i financijske mogućnosti Thundera nisu se poklapale.

- Želio je maksimalni ugovor od 60 milijuna dolara za četiri godine. Mi smo mu ponudili 52. Nije pristao - objasnio je generalni menadžer Oklahoma Cityja Sam Presti. 

I odmah najboljeg šestog igrača NBA lige, prepoznatljivog po bujnoj bradi, poslao u Houston. U razmjeni je sudjelovalo više igrača, a ključni dodaci Thunderu su izvrsni strijelac Kevin Martin, koji odmah može uskočiti u Hardenovu ulogu, i novak Jeremy Lamb, koji bi mogao za koju godinu.

- Sve se dogodilo vrlo brzo - rekao je Harden.

Ostale mlade zvijezde Thundera (Durant, Westbrook i Ibaka) prihvatile su manje ugovore kako bi momčad ostala zajedno a da plaće ne prelaze značajno “salary cap”. Klub nije želio Hardenu dati maksimalni ugovor jer će uskoro, prema novom kolektivnom ugovoru, za svaki prekoračeni dolar morati platiti još dolar i pol poreza, što znači da ga ne bi plaćao 15 nego 37,5 milijuna na godinu.

Houston nema tih problema, njihove su plaće među najnižima u ligi, pa s Hardenom i dojučerašnjom njujorškom senzacijom Jeremyjem Linom imaju lijepu perspektivu.

Thunderu su tako pale akcije za novi plasman u finale, LA Lakersi su dovođenjem Nasha i Howarda složili zastrašujuću momčad, a prvak Miami pojačao se izvrsnim šuterima Allenom i Lewisom. “Gerijatrija” Bostona i San Antonija ide u posljednji napad generacije na još jedan naslov, a ostali nisu ozbiljni kandidati za šampionski prsten. 

Na Zapadu još vrijedi držati oko na LA Clippersima, a na Istoku na bitki za New York između Knicksa i ojačanih Netsa, koji su se preselili u Brooklyn.

100

milijuna dolara LA Lakersi troše na plaće, najviše od svih u ligi

32,7

godina prosjek je igrača New Yorka. Najstarija su momčad u povijesti

27,8

milijuna zaradit će Kobe Bryant, najviše u NBA-u

Idi na 24sata

Komentari 20

  • IvanMamić_1 04.11.2012.

    nije on škrt on je odlican šuter i jako je mlad. Mislim da je OKC napravio pogresku pustivši tako mladoga i talentiranog igraca.

  • podsvijest 30.10.2012.

    za hardena su dobili kevina martina koji je odličan šuter a i nije puno slabiji od hardena ali su zato dobili 4 picka (uključujući i onaj od toronta) te će možda ovu sezonu biti slabiji ali za dvije će imat najjaču momčad lige

  • Florida 30.10.2012.

    a moj komentar???? najlakse je izbrisat ono sta mi napisemo, a da je istina.....SRAMITE SE

Komentiraj...
Vidi sve komentare