Obavijesti

Sport

Komentari 20

Harden htio više novca: Bradu Oklahoma poslala u Houston

Harden htio više novca: Bradu Oklahoma poslala u Houston
6

Thunderu su pale akcije za novi plasman u finale, LA Lakersi su dovođenjem Nasha i Howarda složili zastrašujuću momčad, a prvak Heat pojačao se izvrsnim šuterima

VIDEO

Kleli su se da žele zadržati jezgru momčadi, s kojom su prošle sezone ušli u finale NBA lige. No želje Jamesa Hardena i financijske mogućnosti Thundera nisu se poklapale.

- Želio je maksimalni ugovor od 60 milijuna dolara za četiri godine. Mi smo mu ponudili 52. Nije pristao - objasnio je generalni menadžer Oklahoma Cityja Sam Presti. 

I odmah najboljeg šestog igrača NBA lige, prepoznatljivog po bujnoj bradi, poslao u Houston. U razmjeni je sudjelovalo više igrača, a ključni dodaci Thunderu su izvrsni strijelac Kevin Martin, koji odmah može uskočiti u Hardenovu ulogu, i novak Jeremy Lamb, koji bi mogao za koju godinu.

- Sve se dogodilo vrlo brzo - rekao je Harden.

Ostale mlade zvijezde Thundera (Durant, Westbrook i Ibaka) prihvatile su manje ugovore kako bi momčad ostala zajedno a da plaće ne prelaze značajno “salary cap”. Klub nije želio Hardenu dati maksimalni ugovor jer će uskoro, prema novom kolektivnom ugovoru, za svaki prekoračeni dolar morati platiti još dolar i pol poreza, što znači da ga ne bi plaćao 15 nego 37,5 milijuna na godinu.

Houston nema tih problema, njihove su plaće među najnižima u ligi, pa s Hardenom i dojučerašnjom njujorškom senzacijom Jeremyjem Linom imaju lijepu perspektivu.

Thunderu su tako pale akcije za novi plasman u finale, LA Lakersi su dovođenjem Nasha i Howarda složili zastrašujuću momčad, a prvak Miami pojačao se izvrsnim šuterima Allenom i Lewisom. “Gerijatrija” Bostona i San Antonija ide u posljednji napad generacije na još jedan naslov, a ostali nisu ozbiljni kandidati za šampionski prsten. 

Na Zapadu još vrijedi držati oko na LA Clippersima, a na Istoku na bitki za New York između Knicksa i ojačanih Netsa, koji su se preselili u Brooklyn.

100

milijuna dolara LA Lakersi troše na plaće, najviše od svih u ligi

32,7

godina prosjek je igrača New Yorka. Najstarija su momčad u povijesti

27,8

milijuna zaradit će Kobe Bryant, najviše u NBA-u

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika