To je to što me zanima!

HBS: Gospodo suci, oštetili ste Luku i oteli mu olimpijski san. Teška prevara u režiji sudaca

Luka je mjesecima u vrućoj dvorani u Solinu doslovno lijevao krv, znoj i suze da bi bio u Tokiju! I nitko ga nema pravo zakidati u službi nekih "viših interesa" u raspodjeli moći, poručuju iz Hrvatskog boksačkog saveza
Vidi originalni članak

Hrvatski olimpijski boksač Luka Plantić (24) izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Meksikanca Rogelija Romera Torresa propustivši plasirati se u polufinale Olimpijskog turnira u Tokiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Plantićeva priča

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poluteškaški dvojac priredio je spektakularan, beskompromisan meč pun akcije nakon kojeg je meksički marinac prošao dalje i to tek nakon, po mišljenju mnogih u hrvatskoj boksačkoj javnosti, u najmanju ruku, dvojbenog suđenja.

UH, BIO JE BLIZU Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca

Luka je odradio odličnu prvu rundu, u drugoj malo popustio pa je u trećoj akcija sijevala sa svih strana. Posljednja runda bila je tijesna, oba boksača su dala sve od sebe, ali je Meksikanac prošao u polufinale. To je izazvalo žestoku reakciju Hrvatskog boksačkog saveza.

"Luka Plantić nepravdom je ispao u osmini finala Olimpijskih igara! Suci su dodijelili pobjedu 4:1 Meksikancu Rogeliju Torresu Romeru, meksičkom marincu!

Teška sudačka režija i prevara - Luka je u prvoj rundi bacao Meksikanca u nokdaun, snažno pogađao, a meksičkog boksača spašavao je sudac u ringu Tunižanin koji umjesto da broji Meksikancu, prekidao je borbu, zaustavljao Lukine nalete i davao predah uzdrmanom Romeru!

Plantić je rundu dobio jednoglasno, ali premalo uvjerljivo, pet puta 10:9, s premalom razlikom u odnosu na odnos snaga!

Druga runda je nepošteno, bespoštedna, žestoka, potpuno izjednačena, pripala 5:0 Meksikancu, a treća u kojoj je Luka zadao više udaraca dana je Meksikancu 4:1 koliko je bio i krajnji rezultat!

Gospodo suci: Kubanac, Alžirac, Kazahstanac, Litvanac i Tajlanđanin, uz Tunižanina u ringu, oštetili ste Luku Plantića i oteli mu pobjedu!

Sve čestitke Luki Lavljeg Srca!

Bravo Luka Hrvatsko Hrabro Srce, napravio si sve, protiv Meksikanca dao maksimum, protiv sudaca nisi mogao!

Teška prevara u režiji sudaca, oteli su olimpijski san našem srčanom junaku!" stoji u jednoj od objava HBS-a na Facebooku.

Godinama se polemizira o poštenju suđenja olimpijskih turnira. I ne samo na Olimpijskim igrama, amaterski boks u "raljama je sudačkih lobija" već godinama o čemu su javno govorila naša poznata boksačka lica poput Leonarda Pijetraja, Filipa Hrgovića, Alena Babića...

Toga su se iz HBS-a dotaknuli u drugoj objavi.

- Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije koja mu nanosi nesagledivu štetu!

Varali su ga i u prvom kolu kada je pobijedio Jordanca Al Hindawija podijeljenom odlukom 3:2 premda je bio uvjerljivo bolji, pa makar i ne u svom najboljem izdanju kakvo je prikazao protiv Meksikanca - stoji u objavi dok su se u trećoj dotaknuli kvalifikacijskog turnira na kojem su, također, sudačke odluke bile upitne pa na koncu podvukli crtu zakidanja manjih zemalja u odnosu na veće kao što su Meksiko i Hrvatska.

- Tada to nije imalo teže posljedice, Luka se kvalificirao, ali zbog čega bi boksači iz manjih zemalja (Hrvatska 4 milijuna stanovnika - 1 boksač na Igrama, a Meksiko 128 milijuna stanovnika - 1 boksač na Igrama) u odnosu na boksačke velesile uvijek morali biti zakinuti!? I Luka je mjesecima u vrućoj dvorani u Solinu doslovno lijevao krv, znoj i suze da bi bio u Tokiju! I nitko ga nema pravo zakidati u službi nekih "viših interesa" u raspodjeli moći! Drži se Luka, zaslužio si sve poštovanje, pokazao si svima što je lavlje srce i sportska borba! RESPECT!!! - napisali su iz HBS-a.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Yeovil Town 28.07.2021.

    Svijet ne zeli hrvate jwr su katolici i predzice katolicanstva zato svijet postoji da mrzi hrvatsku

  • vedii888 28.07.2021.

    a šta se može

  • dusansk 28.07.2021.

    Hahahaha, pa da nema sudija vi bi bili prvaci u svim sportovima…. Ahahahahahhahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare