Sport

Komentari 69

Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca

Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca

Hrvatski boksač Luka Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički predstavnik Rogelio Romero Torres

Hrvatski poluteškaš Luka Plantić (24) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskog turnira. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički boksač Rogelio Romero Torres, inače marinac.

POGLEDAJTE VIDEO: Plantićeva priča

Plantić je bolje otvorio meč, odmah je uzdrmao Meksikanca, pogađao je direktima i krošeima, a Torres je spas pokušavao pronaći kroz klinč. Preživio je prvu rundu, koju su svi suci bodovali 10-9 u korist Plantića. U drugu rundu Torres je krenuo puno bolje, dominirao je, baš poput Plantića u prvoj, i bilo je jasno da će treća runda odlučiti pobjednika.

U trećoj rundi oba boksača ostala su bez snage, pogađali su i jedan i drugi, ali Torres je ostavio bolji estetski dojam zbog boljih kombinacija udaraca. Plantić po proglašenju pobjednika nije bio najzadovoljniji odlukom, mahao je kažiprstom i publici dao do znanja da je možda iz meča, po njegovu mišljenu, trebao izaći kao pobjednik.

Torres će u četvrtfinalu, u borbi za odličje u petak sučeliti protiv Kubanca Arlena Lopeza koji je olimpijski, svjetski i panamerički prvak.

Boxing - Men

Tijek meča: