Obavijesti

Sport

Komentari 69

Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca

Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca
4

Hrvatski boksač Luka Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički predstavnik Rogelio Romero Torres

VIDEO

Hrvatski poluteškaš Luka Plantić (24) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskog turnira. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički boksač Rogelio Romero Torres, inače marinac.

POGLEDAJTE VIDEO: Plantićeva priča

Pokretanje videa...

Luka Plantić 01:02

Plantić je bolje otvorio meč, odmah je uzdrmao Meksikanca, pogađao je direktima i krošeima, a Torres je spas pokušavao pronaći kroz klinč. Preživio je prvu rundu, koju su svi suci bodovali 10-9 u korist Plantića. U drugu rundu Torres je krenuo puno bolje, dominirao je, baš poput Plantića u prvoj, i bilo je jasno da će treća runda odlučiti pobjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trećoj rundi oba boksača ostala su bez snage, pogađali su i jedan i drugi, ali Torres je ostavio bolji estetski dojam zbog boljih kombinacija udaraca. Plantić po proglašenju pobjednika nije bio najzadovoljniji odlukom, mahao je kažiprstom i publici dao do znanja da je možda iz meča, po njegovu mišljenu, trebao izaći kao pobjednik.

Torres će u četvrtfinalu, u borbi za odličje u petak sučeliti protiv Kubanca Arlena Lopeza koji je olimpijski, svjetski i panamerički prvak.

Boxing - Men

Tijek meča:

1. runda - Naš Plantić fenomenalno je otvorio meč protiv Torresa. Uzdrmao ga je s nekoliko opasnih direkata i krošea i Meksikanac je iz nemoći počeo pribjegavati odugovlačenju i štednji energije nedopuštenim klinčom. Meksikanac je pokušao zaprijetiti iz bliske borbe, ali Plantić se branio duplim deckom i Torresu nije dao ni promil šanse. Svi suci dali su 10-9 hrvatskom predstavniku u prvoj rundi!
2. runda - Plantić je i u drugu rundu ušao kvalitetnije od meksičkog marinca Torresa. Pokazao je širok repertoar udaraca i pogodio Meksikanca aperkatom. U nastavku runde Meksikanac je počeo bacati široke krošee, navukao je Luku na divlju i otvorenu borbu pa je nešto više pogađao. To su svi suci honorirali i dali Torresu rundu 10-9 i sad imamo izjednačen rezultat uoči zadnje runde.
3. runda - U trećoj rundi ispuhala su se oba takmaca. Torres je ponovno čuvao energiju klinčom. Gledali smo izjednačenu borbu, Meksikanac je povezao nešto više kombinacija i to je na suce ostavilo bolji dojam. Pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca. Šteta, ali, Luka, glavu gore!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda