To je to što me zanima!

Herr Flick spriječio da se ponovi slučaj Šerić, ali prijeti mu otkaz

Neću podnijeti ostavku. Rad s ovom momčadi me motivira, te želim povesti reprezentaciju na Euro 2024. godine. Moramo analizirati ovaj turnir, rekao je njemački izbornik Hansi Flick
Vidi originalni članak

Hrvatski navijači sjetit će se Anthonyja Šerića. Nekadašnji reprezentativac bio je na tri svjetska prvenstva (1998., 2002. i 2006.), ali nije dobio ni minute. Sekunde su nedostajale da to doživi i njemački reprezentativni branič Matthias Ginter (28).

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić najavio Japan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

TRAGIČAR ELFA Van der Vaart opleo po Süleu: Pa on je 'njemački Maguire' ČUDNO ZALEĐE Pljušte reakcije na poništeni penal Hrvatskoj: Koja je svrha sudaca kada računalo odlučuje?

Igrač Freiburga na svjetskim smotrama 2014. i 2018. nije dobio ni minute. Nije zaigrao ni na SP-u u Katru, sve do treće minute sudačke nadoknade utakmice protiv Kostarike. Izbornik Hansi Flick (57) dao mu je šansu. Taj je detalj Bild opisao kao "jedan od najljudskijih" na ovom Svjetskom prvenstvu.

A kad smo već kod "herr Flicka", naveliko se priča da bi mogao dobiti otkaz. Reprezentaciju je preuzeo u kolovozu 2021. Prije toga vodio je Bayern.

- Napravili smo dobar posao u pripremi za ovu grupu. Nažalost, bilo je previše individualnih pogrešaka te vrlo slaba realizacija. Stvorili smo pregršt šansi, ali smo zabili samo šest golova. Sami smo krivi - rekao je Flick te odlučno dodao da ne planira odstupiti s klupe reprezentacije:

- Neću podnijeti ostavku. Rad s ovom momčadi me motivira, te želim povesti reprezentaciju na Euro 2024. godine. Moramo analizirati ovaj turnir i pripremiti teren za uvođenje obećavajuće mlađe generacije. No hoću li ja biti izbornik tad, to ne ovisi o meni.

Jedan od rijetkih u njemačkim redovima koji su zaslužili pozitivnu ocjenu za turnir zasigurno je supertalentirani Jamal Musiala (19). Čak 100 milijuna eura vrijedni igrač Bayerna ušao je u povijest svjetskih prvenstava. Imao je protiv Kostarike 12 uspješnih driblinga, što je rekord nekog tinejdžera. Detaljne statistike dostupne su od 1966. godine. Možda budućnost za Nijemce ipak nije toliko crna.

PREMA KLADIONICAMA Tko osvaja SP? Vatrenima su se povećale šanse, a Brazilci mogu do naslova bez najveće zvijezde SCENE KOJE SU GANULE SVE Dalić o Gvardiolu i njegovoj majci: To je fotografija godine! Evo, odmah sam se naježio...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kapo 02.12.2022.

    Njemci su podjeljeni i nisu nogometna momcad. To je jedna izabrana vrsta koja nema nikakvu atmosferu u momcadi i koji su na grupe podjeljeni. Svak protiv svakog iza leda i tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare