To je to što me zanima!

HNL u lovi: Svaki klub od TV prava dobit će bar 6 mil. kuna!

Devet od deset klubova sudjelovalo je na otvaranju ponuda za otkup TV prava za HNL od 2022. do 2029. Novim ugovorom klubovi bi trebali dobiti i deset puta više novca, što će nekima život značiti
Vidi originalni članak

Novi prvoligaš dosad je dobivao 440.000 kuna, a novim ugovorom ta bi se cifra mogla udeseterostručiti. Štoviše, konačna brojka za TV prava Prve HNL mogla bi dosegnuti čak 20 milijuna eura!

Sedam kuverti bilo je na stolu na drugom katu hotela Hilton. U tih sedam kuverti bila su imena ponuđača za Prvu HNL od 2022. do 2029. Vlado Iveta, tajnik HNS-a, otvorio je svaku kuvertu i naglas pročitao imena, a potom je proslijedio javnom bilježniku Bori Bubnjiću, koji je zapečatio i popisao ključne podatke o ponudama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klubovi su dobili sve podatke osim cifre, a njom će biti itekako zadovoljni. Naime, u HNS-u nisu htjeli da kod svakog od sedam ponuđača izađe brojka koliko je ponudio jer tek slijede pregovori o konačnoj cifri. Logično, jer bi netko mogao stati, primjerice, na deset milijuna eura jer je njegova ponuda u tom trenutku najveća.

Ovako, brojke su tajne, a želja je da se dođe do 20 milijuna eura. Svi podaci su uneseni u zapisnik, a u njima je početna cifra. Sve je, naravno, zapečatio javni bilježnik. E, sad, HNS će razmotriti najbolje ponude i o njima će obavijestiti klubove. Tek u tom trenutku će svatko moći pogledati kolika je bila početna a kolika je završna cifra. 

- Kad ne bi bilo javnog bilježnika, netko bi mogao reći: ‘Rekli su imena firmi, uzeli kuverte, a tko zna što je u njima stajalo’ - rekao je Marijan Kustić, prvi operativac HNS-a.

OGLASIO SE HAJDUK Brbić je razočaran: Ništa nam nisu rekli o sadržaju ponuda...

Novim ugovorom o TV pravima HNL će napraviti značajan iskorak jer ovo što sad zarađuju je “sića”. Točnije, otprilike 12 milijuna kuna ima deset klubova Prve HNL po sezoni po aktualnom ugovoru, a klubovi su se dogovorili da 20 posto od te cifre ide prvaku. Dinamo, primjerice, prema tom dogovoru, dobije otprilike 2,4 milijuna kuna na godinu. Novim ugovorom Dinamo bi mogao dobiti pet puta više, odnosno za naslov hrvatskog prvaka mogao bi dobiti i deset milijuna kuna! 

Čak sedam ponuda pokazuje da za HNL vlada veliki interes, što je razumljivo s obzirom na to da je Hrvatska viceprvak svijeta. Naravno, HNS je već oformio i peteročlanu komisiju za pregovore, a u njoj su Davor Šuker, Kustić, Markulin, Mišković i Vučemilović-Šimunović. Oni će obaviti razgovore s najboljim ponuđačima, a sve bi trebalo biti gotovo do 31. svibnja. Tad će se znati tko je dobio TV prava i koliki će se novac sliti u blagajnu...

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Istvan Serekesz 14.05.2020.

    9 od 10 klubova bili na otvaranju....moramo li pogađati tko nije bio....

  • Ein_zwei__Polizei 14.05.2020.

    Zar netko stvarno vjeruje da će kupac dati 10 milijuna eura godišnje za HNL? Ili 70 milijuna eura za 7 sezona? Itko?

  • tomislavk59 14.05.2020.

    Zna li se koje su Tv kuce u igri? Ili se to jos ne zna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare