To je to što me zanima!

HNS: Nećemo dozvoliti da se ugrozi regularnost natjecanja

Vjerujemo da će navedeni klubovi osigurati odgovarajuća financijska sredstva kako bi nesmetano nastavili natjecanje, a prvenstveno ispunili obveze prema igračima i zaposlenicima, stoji u priopćenju HNS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" na čelu koje je Dario Šimić objavila je priopćenje u kojem poziva HNS da nešto napravi po pitanju teške financijske situacije u RNK Splitu i Cibaliji u kojima igrači mjesecima ne dobivaju plaću. Iz HNS-a je stigao odgovor, a priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

Priopćenje HNS-a vezano uz neisplaćene plaće:

 

"HNS je zabrinut za svaki klub kojem financijska situacija u datom trenutku otežava ili onemogućuje normalno funkcioniranje kluba, uključujući izvršavanje obveza prema igračima, zaposlenicima i drugim vjerovnicima. Nažalost, zbog gospodarske situacije u zemlji te nedostatka podrške državnih i lokalnih vlasti, nemali je broj nogometnih klubova, kao i općenito sportskih organizacija u zemlji, koji su proteklih godina imali ili imaju slične probleme.

HNK Cibalia i RNK Split su kroz postupak licenciranja za aktualnu natjecateljsku godinu ispunili sve kriterije za dobivanje licence, uključujući financijske pokazatelje za buduće poslovanje.

Klubovi su kao samostalne pravne osobe slobodni potpisivati ugovorne obveze s igračima sukladno propisima HNS-a, a te obveze moraju se bespogovorno izvršiti, kao i obveze prema svim vjerovnicima.

Hrvatski nogometni savez ima rigorozne propise i efikasni Arbitražni sud kada je u pitanju odnos klubova i igrača odnosno kada se govori o neizvršavanju ugovornih obveza. Podsjećamo kako igrači mogu napustiti klub nakon neisplate tri uzastopne plaće, s time da i dalje ostaje obveza kluba za izvršavanje financijske obveze. U okviru Saveza postoje jasne upute i mehanizmi kako igrači realiziraju svoja ugovorna prava o čemu su dobro obaviješteni Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) te nogometaši. Smatramo da niti jedan radnik/posloprimac u Republici Hrvatskoj nema takve mehanizme zaštite u pogledu isplate plaća/naknada, osobito u pogledu brzine i učinkovitosti mehanizma naplate, kao što imaju nogometaši.

Vjerujemo da će navedeni klubovi osigurati odgovarajuća financijska sredstva kako bi nesmetano nastavili natjecanje, a prvenstveno ispunili obveze prema igračima i zaposlenicima. Stoga nam je razumljiva i briga HUNS-a za stanje u Cibaliji i Splitu, a Hrvatski nogometni savez naglašava kako neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi regularnost natjecanja."

Idi na 24sata

Komentari 74

  • lajd 15.09.2016.

    nemaju novaca ni elitni sportaši koji osvajaju medalje na olimpijskim igrama, mene to više brine nego za "nogometaše" koji banče i žive sve samo ne sportski barem većina

  • Exterminator 15.09.2016.

    Jbt Šuker kad ti odeš onda će koliko toliko biti transparentno

  • sve u 16 15.09.2016.

    Prvo,tko je terao Cibliu u 1.ligu?drugo,kakve veze ima savez sto klubovi nemaju para,lokalni serifi uzmu klub pod svoje pa ga na kraju i uniste(kao Sinovcic Zadar)...sto bi HNS trebao placati igrace???Nogometasi su preplaceni za nase standarde,obecaju im cifre,aute pa i stanove a nisu svjesni da je to nemoguce osim sad u Rijeci i Dinamu pa ajde od skoro u Osijeku pa i Hajduku donekle.tamo gdje nema novaca,bjezi sto prije

Komentiraj...
Vidi sve komentare