Obavijesti

Sport

Komentari 74

HNS: Nećemo dozvoliti da se ugrozi regularnost natjecanja

HNS: Nećemo dozvoliti da se  ugrozi regularnost natjecanja
1

Vjerujemo da će navedeni klubovi osigurati odgovarajuća financijska sredstva kako bi nesmetano nastavili natjecanje, a prvenstveno ispunili obveze prema igračima i zaposlenicima, stoji u priopćenju HNS-a

VIDEO

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" na čelu koje je Dario Šimić objavila je priopćenje u kojem poziva HNS da nešto napravi po pitanju teške financijske situacije u RNK Splitu i Cibaliji u kojima igrači mjesecima ne dobivaju plaću. Iz HNS-a je stigao odgovor, a priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

Priopćenje HNS-a vezano uz neisplaćene plaće:

 

"HNS je zabrinut za svaki klub kojem financijska situacija u datom trenutku otežava ili onemogućuje normalno funkcioniranje kluba, uključujući izvršavanje obveza prema igračima, zaposlenicima i drugim vjerovnicima. Nažalost, zbog gospodarske situacije u zemlji te nedostatka podrške državnih i lokalnih vlasti, nemali je broj nogometnih klubova, kao i općenito sportskih organizacija u zemlji, koji su proteklih godina imali ili imaju slične probleme.

HNK Cibalia i RNK Split su kroz postupak licenciranja za aktualnu natjecateljsku godinu ispunili sve kriterije za dobivanje licence, uključujući financijske pokazatelje za buduće poslovanje.

Klubovi su kao samostalne pravne osobe slobodni potpisivati ugovorne obveze s igračima sukladno propisima HNS-a, a te obveze moraju se bespogovorno izvršiti, kao i obveze prema svim vjerovnicima.

Hrvatski nogometni savez ima rigorozne propise i efikasni Arbitražni sud kada je u pitanju odnos klubova i igrača odnosno kada se govori o neizvršavanju ugovornih obveza. Podsjećamo kako igrači mogu napustiti klub nakon neisplate tri uzastopne plaće, s time da i dalje ostaje obveza kluba za izvršavanje financijske obveze. U okviru Saveza postoje jasne upute i mehanizmi kako igrači realiziraju svoja ugovorna prava o čemu su dobro obaviješteni Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS) te nogometaši. Smatramo da niti jedan radnik/posloprimac u Republici Hrvatskoj nema takve mehanizme zaštite u pogledu isplate plaća/naknada, osobito u pogledu brzine i učinkovitosti mehanizma naplate, kao što imaju nogometaši.

Vjerujemo da će navedeni klubovi osigurati odgovarajuća financijska sredstva kako bi nesmetano nastavili natjecanje, a prvenstveno ispunili obveze prema igračima i zaposlenicima. Stoga nam je razumljiva i briga HUNS-a za stanje u Cibaliji i Splitu, a Hrvatski nogometni savez naglašava kako neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi regularnost natjecanja."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem