To je to što me zanima!

HNS pokrenuo postupak protiv Futsal Dinama zbog incidenta

HNS je objavio kako je protiv Futsal Dinama pokrenut disciplinski postupak nakon što su Bad Blue Boysi prekinuli utakmicu, upali na teren i napali igrače Nacionala
Vidi originalni članak

Utakmica između Futsal Dinama i Nacionala prekinuta je u 20. minuti pri vodstvu Nacionala od 2-0, nakon što je skupina navijača izazvala incident u kojem su fizički napadnuti igrači i dužnosnici Nacionala. U fazi je prikupljanje nužne dokumentacije nakon čega će brzo biti donesena odluka o registraciji utakmice i odluke u disciplinskom postupku, objavio je HNS na službenoj stranici.

Šamaranje priopćenjima

Iz Futsal Dinama su preuzeli odgovornost za propust u organizaciji, ispričali su se Nacionalu i osudili sramotno udaranje njihovog golmana Ivana Pavlića za što ne postoji opravdanje te mu poželjeli što brži oporavak.

No u objavljenom priopćenju dodali su kako imaju dokaze da je predsjednik Nacionala Ivica Đolo na tribinama prvo verbalno, a potom i fizički napao obične navijače te da će video materijal uskoro objaviti. Dodali su i kako su iz Nacionala isprovocirali sukob, kao i da za udaranje igrača na parketu ne postoji nikakvo opravdanje.

Nacional: Vi ste sramota

Iz Nacionala su optužili Futsal Dinamo za sramotnu organizaciju utakmice kao i domaće igrače koji nisu ništa napravili kako bi spriječili napad na njihove malonogometaše na parketu.

- Umjesto da igrači Futsal Dinama, koji su navodno u nekoj simbiozi sa navijačima svog kluba, pomognu i smiruju navijače, oni stoje i gledaju, a probleme prebacuju na pojedince navijače od kojih se sad naprasno ograđuju - objavio je Nacional.

Odmah nakon prekida javili su nam se iz Nacionala te su nam rekli kako su navijači u Domu sportova vrijeđali igrače srpske nacionalnosti koji igraju u njihovom klubu što su iz Futsal Dinama demantirali.

 

Bandić: Nek si pruže ruku, ispričaju se i popiju kavu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je nerede na utakmici Futsal Dinama i Nacionala u srijedu.

- Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Smatrali vi to mladenačkim hirom, to nije dobro i ja to osuđujem. Pozivam dečke da si pruže ruku, ispričaju jedni drugima, popiju kavu i da se to više nikada ne ponovi - poručio je Bandić.

Na pitanje kako komentira što se nedavno zauzeo da Futsal Dinamo dobije svoje prostore u Domu sportova, Bandić je rekao:

- Kada su dečki, koji su jedni od najboljih u Hrvatskoj, stasali, preskočili sve lige i došli to toga da se bore za prvo ili drugo mjesto, ja sam dao nalog Uredu za obrazovanje i našoj Ustanovi za upravljanje sportskim objektima da ih vrate u Dom sportova.

Ministarstvo sporta osudilo ponašanje navijača

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) najoštrije je osudilo neprimjereno ponašanje na derbiju 17. kola Prve HMNL između malonogometnoga kluba Futsal Dinamo i Nacionala.

"Želimo naglasiti kako počinitelji trebaju biti primjereno kažnjeni a, s tim u svezi, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima propisuje niz mjera kojima se nasilno ponašanje može sankcionirati," poručili su iz MZOS-a.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • felipe 01.04.2016.

    Sad kad ih Maminjo i HNS drastično kazne, natrčali su mu k'o kec na desetku

  • octavia rs 01.04.2016.

    a ti decki igraju zajedno za reprezentaciju

  • BBBovac 01.04.2016.

    Neka , neka sad vas Tata čeka , neka. neka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare