To je to što me zanima!

HNS pokušao pomoći, Grci ih ignoriraju: Na sastanku nisu htjeli reći ni riječ s Hrvatima!

Predsjednik saveza Marijan Kustić odmah je nakon nereda poslao izraze sućuti, pokušao dijalogom s grčkim nogometnim savezom vidjeti što se može napraviti, no Grci ne odgovaraju. Potpuna tišina.
Vidi originalni članak

Policija je sad pod pritiskom da se pronađe krivac za ubojstvo, a Hrvati moraju za nešto odgovarati. Zapravo, cijela država je u histeriji zbog Hrvata, prenose nam atmosferu u Ateni grčki kolege.

Pod histerijom je i Grčki nogometni savez, koji je prekinuo komunikaciju s Hrvatskim nogometnim savezom. Naime, odmah nakon nereda predsjednik saveza Marijan Kustić poslao je dopis Grčkom nogometnom savezu u kojem se izražava sućut obitelji ubijenog navijača, uz želju za dijalogom, koji je u ovakvim trenucima jedino smisleno riješenje za izlaz iz krize.

No, Grci su dopis potpuno ignorirali. Ni hvala, ni ništa. HNS je potom poslao još jedan dopis u kojem se traži dijalog kako bi se vidjelo što se može napraviti za zatvorene hrvatske navijače, kako i na koji način savezi mogu pomoći u traženju riješenja. No, i taj je dopis naišao na grčki zavjet šutnje. 

POGLEDAJTE VIDEO: POLICIJA OSIGURAVA HOTEL U KOJEM SU SMJEŠTENI IGRAČI AEK-a

Uostalom, donosimo vam dopis koji je predsjednik Kustić poslao u želji da se pokuša pomoći.

Poštovani g. Baltakos,
dragi predsjedniče,

nastavno na dopis od 8. kolovoza, dopustite mi da još jednom izrazim naše žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Ateni prošloga tjedna te vas molim da prenesete naše izraze najdublje sućuti obitelji preminulog Michalisa Katsourisa.

Razumijemo da su emocije snažne nakon takvog incidenta sa smrtnom posljedicom,no pozivamo na smirenu i racionalnu reakciju i komunikaciju između svih dionika.

Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji. Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katrsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svim treba biti najviši prioritet.

Hvala vam na razumijevanju po ovom pitanju.

Srdačan pozdrav,

Marijan Kustić


Predsjednik
Hrvatski nogometni savez

Prekid komunikacije, odnosno ignoriranje molbi i zahtjeva za riješenjem najgore je što se u kriznim situacijama može napraviti. Pogotovo jer slijede utakmice hrvatskih i grčkih klubova, prvo Dinamo - AEK, a potom PAOK - Hajduk. No Grci ne žele sudjelovati u razgovorima s hrvatskom delegacijom.

Da stvar bude bolja, jer gora ne može, ne žele razgovarati ni sa hrvatskim osiguranjem. Naime, uoči dolaska AEK-ove delegacije u Zagreb, u koji je uključena momčad, stožer, čelnici, HNS je na sastanak poslao Juricu Jurjevića, šefa sigurnosti. No kako saznajemo, Grci na tom sastanku nisu htjeli progovoriti niti jednu riječ s hrvatskim emisarima. 

Grčko ponašanje potpuno je neprihvatljivo jer se ovdje radi isključivo o sigurnosti, o situaciji kada je dijalog potrebniji nego ikad kako ne bismo imali nove nerede, ne daj Bože i žrtve. 

POGLEDAJTE VIDEO: RODITELJI PROSVJEDUJU ISPRED MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA

Idi na 24sata

Komentari 190

  • Simija 15.08.2023.

    Ponasaju se ko mala djeca u vrticu, kao da nismo odrasli kulturni ljudi. Oni ocito to nisu. U kojoj su oni plemenskoj organizaciji ostali. Ne podrzavam to sto se je dogodilo ali ovo je jedna druga prica i druga razina na kojoj je komunikacija najbitnija. Bas su primitivci.

  • 15.08.2023.

    hns podržava huligane??? pa bože sačuvaj

  • nohname 14.08.2023.

    Odvratni grci

Komentiraj...
Vidi sve komentare