Obavijesti

Sport

Komentari 190

HNS pokušao pomoći, Grci ih ignoriraju: Na sastanku nisu htjeli reći ni riječ s Hrvatima!

HNS  pokušao pomoći, Grci ih ignoriraju: Na sastanku nisu htjeli reći ni riječ s Hrvatima!
3

Predsjednik saveza Marijan Kustić odmah je nakon nereda poslao izraze sućuti, pokušao dijalogom s grčkim nogometnim savezom vidjeti što se može napraviti, no Grci ne odgovaraju. Potpuna tišina.

VIDEO

Policija je sad pod pritiskom da se pronađe krivac za ubojstvo, a Hrvati moraju za nešto odgovarati. Zapravo, cijela država je u histeriji zbog Hrvata, prenose nam atmosferu u Ateni grčki kolege.

Hvar: Nogometne legende odigrale utakmicu u sklopu projekta "Nogomet u školama"

Pod histerijom je i Grčki nogometni savez, koji je prekinuo komunikaciju s Hrvatskim nogometnim savezom. Naime, odmah nakon nereda predsjednik saveza Marijan Kustić poslao je dopis Grčkom nogometnom savezu u kojem se izražava sućut obitelji ubijenog navijača, uz želju za dijalogom, koji je u ovakvim trenucima jedino smisleno riješenje za izlaz iz krize.

No, Grci su dopis potpuno ignorirali. Ni hvala, ni ništa. HNS je potom poslao još jedan dopis u kojem se traži dijalog kako bi se vidjelo što se može napraviti za zatvorene hrvatske navijače, kako i na koji način savezi mogu pomoći u traženju riješenja. No, i taj je dopis naišao na grčki zavjet šutnje. 

POGLEDAJTE VIDEO: POLICIJA OSIGURAVA HOTEL U KOJEM SU SMJEŠTENI IGRAČI AEK-a

Uostalom, donosimo vam dopis koji je predsjednik Kustić poslao u želji da se pokuša pomoći.

Poštovani g. Baltakos,
dragi predsjedniče,

nastavno na dopis od 8. kolovoza, dopustite mi da još jednom izrazim naše žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Ateni prošloga tjedna te vas molim da prenesete naše izraze najdublje sućuti obitelji preminulog Michalisa Katsourisa.

Razumijemo da su emocije snažne nakon takvog incidenta sa smrtnom posljedicom,no pozivamo na smirenu i racionalnu reakciju i komunikaciju između svih dionika.

Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji. Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katrsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svim treba biti najviši prioritet.

Hvala vam na razumijevanju po ovom pitanju.

Srdačan pozdrav,

Marijan Kustić


Predsjednik
Hrvatski nogometni savez

Rijad: Pletikosa, Kustić Pacak i Pavić na utakmici Saudijske Arabije i Hrvatske

Prekid komunikacije, odnosno ignoriranje molbi i zahtjeva za riješenjem najgore je što se u kriznim situacijama može napraviti. Pogotovo jer slijede utakmice hrvatskih i grčkih klubova, prvo Dinamo - AEK, a potom PAOK - Hajduk. No Grci ne žele sudjelovati u razgovorima s hrvatskom delegacijom.

Hvar: Nogometne legende odigrale utakmicu u sklopu projekta "Nogomet u školama"

Da stvar bude bolja, jer gora ne može, ne žele razgovarati ni sa hrvatskim osiguranjem. Naime, uoči dolaska AEK-ove delegacije u Zagreb, u koji je uključena momčad, stožer, čelnici, HNS je na sastanak poslao Juricu Jurjevića, šefa sigurnosti. No kako saznajemo, Grci na tom sastanku nisu htjeli progovoriti niti jednu riječ s hrvatskim emisarima. 

Grčko ponašanje potpuno je neprihvatljivo jer se ovdje radi isključivo o sigurnosti, o situaciji kada je dijalog potrebniji nego ikad kako ne bismo imali nove nerede, ne daj Bože i žrtve. 

POGLEDAJTE VIDEO: RODITELJI PROSVJEDUJU ISPRED MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"