To je to što me zanima!

HNS donirao 200.000 kn bolnici u Varaždinu; Šuker: Iritira me kad nas zovu močvarom...

Teško mi je zbog Maradone. Bio sam i na njegovom oproštaju, kod njegove obitelji u Buenos Airesu te imao prilike upoznati ženu i djecu. Bilo je teško jer su se vraćale emocije, kaže Šuker...
Vidi originalni članak

Delegacija hrvatskog nogometnog saveza predvođena predsjednikom Davorom Šukerom bila je u Varaždinu, odnosu u Općoj bolnici Varaždin gdje traju danonoćne borbe medicinskog osoblja s pacijentima oboljelim od koronavirusa.

Tom prilikom HNS je varaždinskoj bolnici donirao 200.000 kuna.

- Zahvalan sam svim ljudima koji rade u varaždinskoj bolnici. Oni riskiraju svoje živote. Kada izađemo iz ove situacije volio bih da budu naši gosti kada budemo igrali u Varaždinu ili nekom drugom gradu – rekao je Davor Šuker.

No, donacija je pala u drugi plan jer je Šuker uskoro započeo svoj monolog.

- Svi bi preko nogometa u medije. Nogomet je čudo i volio bih da su svi Savezi u Hrvatskoj kao hrvatski nogometni savez. Teška su vremena, nas muči nacionalni stadion. Nama treba pristojan stadion s 25.000 do 30.000 mjesta za gledatelja. Neka se zove bilo kako: nacionalni, poljoprivredni. Ako je itko pričao o lošoj infrastrukturi, onda sam to ja. Već me boli glava - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker koji ne voli baš čuti kritiku na račun Saveza.

- Mi smo jednostavno toliko transparentni. HNS je ponosan na sve što je napravio i zaradio te sve što je platio. A što se tiče infrastrukture, prepustimo politici. Da biste izgradili kuću u Varaždinu potrebna vam je dozvola. Mi možemo pomoći s novcem, ali sutra ćemo ga možda već potrošiti na uređenje terena, na uređenje travnjaka, na uređenje umjetnih trava – rekao je Šuker kojeg jako smeta kad drugi HNS nazivaju močvarom.

- Zašto ranije nismo ulagali u infrastrukturu, već u mlade nogometaše. Da bi jednog dana išli na EP i SP. I onda kad zaradimo 10 milijuna nečega, brzo zaboravite i opletete po nama. To što se HNS nekad naziva močvarom, to me iritira. Izaći ću pred vas i jednom mjesečno, no neću ako se svaki dan radi vratolomija od HNS. Daj Bože da su svi kao HNS jer mi nismo došli kukati – dodao je Šuker.

No, što predsjednik HNS-a očekuju od Hrvatske na Europskom prvenstvu.

- Zasad je stav UEFA-e da se prvenstvo odigra u 12 gradova. Naša je obveza da mi idemo na europska i svjetska prvenstva, no nikad nismo govorili da ćemo završiti u polufinalu. Želim Zlatku svu sreću i neka bude izbornik dok god sam ja tu – dodao je Šuker koji se prisjetio svoje igračke epizode iz Seville gdje je svlačionicu dijelio s nedavno preminulim Maradonom.

- Krivo mi je zbog prijatelja. Mogu mu biti zahvalan jer sam kao mladi igrač tada u Sevilli dobio nešto od Maradone. Otvorio mi je oči da budem još bolji igrač. Bio sam i na njegovom oproštaju, kod njegove obitelji u Buenos Airesu te imao prilike upoznati ženu i djecu. Bilo je teško jer su se vraćale emocije. Puno je pomogao mojoj karijeri i daj Bože da u nogometu bude još više takvih igrača – zaključio je Šuker.

Za razgovor s novinarima nije pak bio raspoložen izbornik Zlatko Dalić koji je stajao sa strane.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • VilaVelebita2001 30.11.2020.

    Bas vam treba stadion. Treba nam nova bolnica! Kao i doktori, sestre, oprema... a ne bacati lovu u stadione ili uspinjace, plus provizije za zasluzne...

  • mbutin22 30.11.2020.

    Zlatku se trese stolica,reprezentacija nema igru, nula bodova od selektora!

  • samoproglašena_antifukarica 30.11.2020.

    istina boli druze suker, istina boli!

Komentiraj...
Vidi sve komentare