Obavijesti

Sport

Komentari 26

HNS donirao 200.000 kn bolnici u Varaždinu; Šuker: Iritira me kad nas zovu močvarom...

HNS donirao 200.000 kn bolnici u Varaždinu; Šuker: Iritira me kad nas zovu močvarom...

Teško mi je zbog Maradone. Bio sam i na njegovom oproštaju, kod njegove obitelji u Buenos Airesu te imao prilike upoznati ženu i djecu. Bilo je teško jer su se vraćale emocije, kaže Šuker...

VIDEO

Delegacija hrvatskog nogometnog saveza predvođena predsjednikom Davorom Šukerom bila je u Varaždinu, odnosu u Općoj bolnici Varaždin gdje traju danonoćne borbe medicinskog osoblja s pacijentima oboljelim od koronavirusa.

Tom prilikom HNS je varaždinskoj bolnici donirao 200.000 kuna.

- Zahvalan sam svim ljudima koji rade u varaždinskoj bolnici. Oni riskiraju svoje živote. Kada izađemo iz ove situacije volio bih da budu naši gosti kada budemo igrali u Varaždinu ili nekom drugom gradu – rekao je Davor Šuker.

No, donacija je pala u drugi plan jer je Šuker uskoro započeo svoj monolog.

- Svi bi preko nogometa u medije. Nogomet je čudo i volio bih da su svi Savezi u Hrvatskoj kao hrvatski nogometni savez. Teška su vremena, nas muči nacionalni stadion. Nama treba pristojan stadion s 25.000 do 30.000 mjesta za gledatelja. Neka se zove bilo kako: nacionalni, poljoprivredni. Ako je itko pričao o lošoj infrastrukturi, onda sam to ja. Već me boli glava - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker koji ne voli baš čuti kritiku na račun Saveza.

- Mi smo jednostavno toliko transparentni. HNS je ponosan na sve što je napravio i zaradio te sve što je platio. A što se tiče infrastrukture, prepustimo politici. Da biste izgradili kuću u Varaždinu potrebna vam je dozvola. Mi možemo pomoći s novcem, ali sutra ćemo ga možda već potrošiti na uređenje terena, na uređenje travnjaka, na uređenje umjetnih trava – rekao je Šuker kojeg jako smeta kad drugi HNS nazivaju močvarom.

- Zašto ranije nismo ulagali u infrastrukturu, već u mlade nogometaše. Da bi jednog dana išli na EP i SP. I onda kad zaradimo 10 milijuna nečega, brzo zaboravite i opletete po nama. To što se HNS nekad naziva močvarom, to me iritira. Izaći ću pred vas i jednom mjesečno, no neću ako se svaki dan radi vratolomija od HNS. Daj Bože da su svi kao HNS jer mi nismo došli kukati – dodao je Šuker.

Suker Maradona 1994

No, što predsjednik HNS-a očekuju od Hrvatske na Europskom prvenstvu.

- Zasad je stav UEFA-e da se prvenstvo odigra u 12 gradova. Naša je obveza da mi idemo na europska i svjetska prvenstva, no nikad nismo govorili da ćemo završiti u polufinalu. Želim Zlatku svu sreću i neka bude izbornik dok god sam ja tu – dodao je Šuker koji se prisjetio svoje igračke epizode iz Seville gdje je svlačionicu dijelio s nedavno preminulim Maradonom.

Copa Diego Maradona - Boca Juniors v Newell

- Krivo mi je zbog prijatelja. Mogu mu biti zahvalan jer sam kao mladi igrač tada u Sevilli dobio nešto od Maradone. Otvorio mi je oči da budem još bolji igrač. Bio sam i na njegovom oproštaju, kod njegove obitelji u Buenos Airesu te imao prilike upoznati ženu i djecu. Bilo je teško jer su se vraćale emocije. Puno je pomogao mojoj karijeri i daj Bože da u nogometu bude još više takvih igrača – zaključio je Šuker.

Za razgovor s novinarima nije pak bio raspoložen izbornik Zlatko Dalić koji je stajao sa strane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao