To je to što me zanima!

HNS pronašao novo rješenje: Vatreni će igrati u Egiptu!

Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira, rekao je Dalić
Vidi originalni članak

HNS je prije dva mjeseca dogovorio pripremni turnir 'vatrenih' u Abu Dhabiju. Zlatko Dalić je prvo okupljanje reprezentacije u 2024. godini i put u Ujedinjene Arapske Emirate zamislio kao svojevrsni team building za igrače na kojem bi još malo poradili na zajedništvu i jačanju atmosfere uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. Osim nas, od 22. do 26. ožujka trebali su nastupiti Tunis, Egipat i Novi Zeland. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak u Zagrebu, ali u Abi Dhabi neće ići jer su organizatori otkazali turnir! Pomalo razočaravajuća je to bila vijest za Zlatka Dalića i 'vatrene' uoči jedinog okupljanja koje će imati prije Eura, no savezi reprezentacija koje su trebale nastupiti u Emiratima su se brzo dogovorili i našli novo rješenje. Turnir će se igrati u Egiptu i protivnici ostaju isti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljski turnir umjesto u predviđenom Abu Dhabiju (UAE) bude odigran u glavnom gradu Egipta, Kairu.

Četiri saveza istovremeno su raskinula ugovor s organizatorom predviđenog W Cupa zbog neispunjavanja ključnih stavki ugovora te su potom prionula pronalasku odgovarajućeg novog rješenja.

Sukladno zajedničkom dogovoru, Egipatski nogometni savez preuzet će organizaciju turnira koji će tako biti odigran u Kairu od 22. do 26. ožujka. Turnir će biti odigran u ranije predviđenom formatu - u polufinalima će 22. ožujka snage odmjeriti Hrvatska i Tunis te Egipat i Novi Zeland, a potom će biti odigrane utakmica za 3. mjesto (25. ožujka) i finale (26. ožujka).

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira. U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve - odigramo dvije kompetitivne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta - izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica za ovaj turnir te preciznom rasporedu odigravanja utakmica s lokacijama. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. lipnja, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • zutizgzg 13.03.2024.

    jos malo pa i nogomet put kosarke i rukometa,sve smo upropastili,nikada starija repka nije bila,veterani u p.m..

  • Charlie22 13.03.2024.

    Ne znam, kakva korist od slabijih protivnika. Bolje da smo odigrali jednu utakmicu s protivnikom ravnom sebi,..........

  • FokuMe 13.03.2024.

    Totalno nepotrebno pred Svjetsko prvenstvo. Jos samo fali da se netko ozlijedi👍👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare