Obavijesti

Sport

Komentari 31

HNS pronašao novo rješenje: Vatreni će igrati u Egiptu!

HNS pronašao novo rješenje: Vatreni će igrati u Egiptu!

Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira, rekao je Dalić

VIDEO

HNS je prije dva mjeseca dogovorio pripremni turnir 'vatrenih' u Abu Dhabiju. Zlatko Dalić je prvo okupljanje reprezentacije u 2024. godini i put u Ujedinjene Arapske Emirate zamislio kao svojevrsni team building za igrače na kojem bi još malo poradili na zajedništvu i jačanju atmosfere uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. Osim nas, od 22. do 26. ožujka trebali su nastupiti Tunis, Egipat i Novi Zeland. 

Pokretanje videa...

Kamp 'vatrenih' Mark Brandenburg 00:58

Reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak u Zagrebu, ali u Abi Dhabi neće ići jer su organizatori otkazali turnir! Pomalo razočaravajuća je to bila vijest za Zlatka Dalića i 'vatrene' uoči jedinog okupljanja koje će imati prije Eura, no savezi reprezentacija koje su trebale nastupiti u Emiratima su se brzo dogovorili i našli novo rješenje. Turnir će se igrati u Egiptu i protivnici ostaju isti.

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljski turnir umjesto u predviđenom Abu Dhabiju (UAE) bude odigran u glavnom gradu Egipta, Kairu.

Četiri saveza istovremeno su raskinula ugovor s organizatorom predviđenog W Cupa zbog neispunjavanja ključnih stavki ugovora te su potom prionula pronalasku odgovarajućeg novog rješenja.

Sukladno zajedničkom dogovoru, Egipatski nogometni savez preuzet će organizaciju turnira koji će tako biti odigran u Kairu od 22. do 26. ožujka. Turnir će biti odigran u ranije predviđenom formatu - u polufinalima će 22. ožujka snage odmjeriti Hrvatska i Tunis te Egipat i Novi Zeland, a potom će biti odigrane utakmica za 3. mjesto (25. ožujka) i finale (26. ožujka).

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira. U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve - odigramo dvije kompetitivne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta - izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica za ovaj turnir te preciznom rasporedu odigravanja utakmica s lokacijama. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. lipnja, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše