To je to što me zanima!

HNS preselio susret u Rijeku i drastično digao cijene karata!

6. LISTOPADA Cijene su popularne kad igra reprezentacija, ispalio je direktor HNS-a Damir Vrbanović o 150 kuna za zapad i 100 kuna za istok Rujevice gdje će Hrvatska igrati protiv Finske
Vidi originalni članak

Hrvatska će kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Finske 6. listopada igrati na Rijekinoj Rujevici, a ne u osječkom Gradskom vrtu, objavio je HNS danas nakon sjednice Izvršnog odbora. 

- To smo učinili zbog tehničkih razloga. Rasprava je bila duga. Odluka nije bila donesena jednoglasno, protiv je bio Ante Vučemilović iz osječkog saveza. Odmah mogu reći da će se u sljedećem ciklusu kvalifikacija jedna od prvih domaćih utakmica igrati u Osijeku - rekao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i dodao:

'Ovo nije odluka protiv Osijeka'

- I Uefa je svojoj inspekciji stadiona u Osijeku prije utakmice play-offa Europske lige ukazala na manjkavosti. Pogotovo na neke stvari koje su se ticale terena. I mi smo kao HNS poslali inspekciju u Osijek. Bio je tu i izbornik i bilo je jasno kako teren nije u dobrom stanju. Naša je delegacija već otišla u Rijeku. Rujevica u ovom trenutku ima najbolji travnjak. Nije ovo odluka protiv Osijeka. I Davor Šuker je jučer bio u Osijeku. Razumije ovu odluku - rekao je Vrbanović.

Izbornik Ante Čačić bio je gost na sjednici Izvršnog odbora. Vrbanović je ponovio stav HNS-a da izbornik ima podršku, ali i da u Savezu imaju 'plan B' ako nešto krene po zlu i Hrvatska ne uspije otići na SP. HNS je poslao dopis Uefi, Fifi i finskom nogometnom savezu i samo se čeka službena potvrda da će utakmica biti na Rujevici.

- Prekjučer sam na Kongresu upoznao glavnog tajnika finskog saveza s ovom situacijom - rekao je Vrbanović i dodao:

- U Osijeku su učinili sve da poboljšaju infrastrukturu, ali jednostavno, travnjak se u ovom trenutku ne može popraviti. Poučeni vrlo lošim iskustvom nakon utakmice Hrvatske i Kosova, bili smo prisiljeni našim igračima omogućiti bolje uvjete. 

Objavio je HNS i fotografije terena u Gradskom vrtu na kojem, kako tvrde u Savezu, naši igrači ne bi imali dobre uvjete protiv uvijek neugodne Finske.

Vrbanović: Cijene su popularne

Poznate su i cijene karata koje su sve samo ne jeftine. Pa je tako za zapadnu tribinu cijena ulaznice 150 kuna?! Za istočnu je 100 kuna, a za južnu i sjevernu po 50 kuna. U odnosu na objavljene cijene ulaznica za utakmicu u Osijeku od 30 i 50 kuna, ovo je višestruko poskupljenje koje teško da se ičime može opravdati. 

Za onu 'vaterpolsku' utakmicu na Maksimiru cijene karata su bile od 30 kuna za sjever, 50 kuna za istok i 100 kuna za zapad. Za Osijek su cijene trebale biti 30 kuna za sjever i jug, a 50 za zapad. No karte su za Rujevicu triput skuplje!

- To su popularne cijene ulaznica kad igra reprezentacija - ispalio je Vrbanović.

Čačić: Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak

- Nažalost, travnjak u Osijeku ovoga trenutka ne nudi dovoljno kvalitetne uvjete za odigravanje utakmice i smatram da je ovo jedina ispravna odluka u interesu reprezentacije - rekao je Ante Čačić.

-  Žao nam je prvenstveno svih navijača u Slavoniji gdje imamo izvrsnu atmosferu. znam koliko ljudi vole reprezentaciju i koliko reprezentacija voli igrati u Osijeku - kaže izbornik i dodaje:

- No, plasman na SP svima nam je najvažniji cilj. Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak i ne sumnjam u odličnu atmosferu protiv Finske.

Direktor Osijeka: Ako HNS smatra da je teren od važnosti za plasman  Hrvatske na SP, onda dobro

HNS piše da je dobio dopis iz NK Osijeka u kojem je direktor kluba Igor Galić pokazao razmijevanje za ovakvu odluku HNS-a.

- Potpuno razumijemo težnju Hrvatskog nogometnog saveza da djeluje u interesu nogometne reprezentacije, te ako stručni stožer reprezentacije smatra kako je teren od važnosti za plasman na Svjetsko prvenstvo, NK Osijek kao suorganizator utakmice apsolutno ne želi inzistirati na domaćinstvu u Osijeku - stoji u dopisu.

'Kiša nije razlog da nam uzimate utakmicu'

Pričalo se danima da će Osijek izgubiti domaćinstvo, u Slavoniji su tu vijest dočekali s nevjericom, kao da nisu vjerovali da nakon toliko čekanja mogu izgubiti domaćinstvo. Kad bi ovo gledao netko sa strane, pomislio bi da Osječani igraju na nekakvoj njivi.

- Najava o preseljenju utakmice iznenadila je nogometnu publiku Slavonije i Baranje posebno jer Hrvatska u srcu Slavonije nikad nije izgubila. Pune tribine i vatrena publika uvijek su igrač više kad ovdje igra Hrvatska. Na osječkom stadionu se, unatoč kiši, igralo uz pune tribina i to nije razlog da nam oduzmete domaćinstvo. Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske koji uvijek sa svim srcem navijaju za reprezentaciju - rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

No strah od kiše bio je jači pa tako ništa od utakmice u srcu Slavonije koja je 10 godina čekala službenu utakmicu Vatrenih pa se HNS 2012. smilovao i istočnom dijelu Lijepe naše dodijelio Wales. Napunili su Osječani Gradski vrt, Hrvatska je pobijedila 2-0. Dvije godine kasnije Azerbajdžan je u Osijeku dobio šest komada.

Obje utakmice bile su u listopadu. 

No bojazan od lošeg terena i potencijalno katastrofalnog gubitka bodova protiv Finske natjerao je ljude u HNS-u da promijene stadion i Osječanima, koji se tjednima pripremaju za utakmicu i rade sve kako bi pripremili teren, uzmu domaćinstvo.

 
Idi na 24sata

Komentari 124

  • 23.09.2017.

    Nekima još nije jasno da je Rujevica samo zamjenski stadion, primarno(Kamp) pa otud mali kapacitet. Što će kampu 20000 mjesta. U to se ulupalo ipak malo preveć novaca. Radovi na novoj Kantridi, kreću druge godine sa 20000 do 25000 kapaciteta uz popratni sadržaj, plus plaža uz stadion. Blizu je sportska dvorana i bazen pa će to biti fino ukomponirano. Nadam se da imam dobar predosjećaj. Svejedno gdje igramo, važno je pobjediti, kako tu netko veli.

  • TheKop10 23.09.2017.

    Mogli ste staviti tekmu u Helsinki i uzeti još više para od ulaznica, bando lopovska.

  • bembula 22.09.2017.

    Odluka je ispravna. Travnjak je stvarno los. Da se netko ozljedi svi bi poslije govorili kako je hns opet zeunuo stvar kao kad se ozlijedio Pjaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare