Obavijesti

Sport

Komentari 124

HNS preselio susret u Rijeku i drastično digao cijene karata!

HNS preselio susret u Rijeku i drastično digao cijene karata!
3

6. LISTOPADA Cijene su popularne kad igra reprezentacija, ispalio je direktor HNS-a Damir Vrbanović o 150 kuna za zapad i 100 kuna za istok Rujevice gdje će Hrvatska igrati protiv Finske

VIDEO

Hrvatska će kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Finske 6. listopada igrati na Rijekinoj Rujevici, a ne u osječkom Gradskom vrtu, objavio je HNS danas nakon sjednice Izvršnog odbora. 

- To smo učinili zbog tehničkih razloga. Rasprava je bila duga. Odluka nije bila donesena jednoglasno, protiv je bio Ante Vučemilović iz osječkog saveza. Odmah mogu reći da će se u sljedećem ciklusu kvalifikacija jedna od prvih domaćih utakmica igrati u Osijeku - rekao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i dodao:

'Ovo nije odluka protiv Osijeka'

- I Uefa je svojoj inspekciji stadiona u Osijeku prije utakmice play-offa Europske lige ukazala na manjkavosti. Pogotovo na neke stvari koje su se ticale terena. I mi smo kao HNS poslali inspekciju u Osijek. Bio je tu i izbornik i bilo je jasno kako teren nije u dobrom stanju. Naša je delegacija već otišla u Rijeku. Rujevica u ovom trenutku ima najbolji travnjak. Nije ovo odluka protiv Osijeka. I Davor Šuker je jučer bio u Osijeku. Razumije ovu odluku - rekao je Vrbanović.

Izbornik Ante Čačić bio je gost na sjednici Izvršnog odbora. Vrbanović je ponovio stav HNS-a da izbornik ima podršku, ali i da u Savezu imaju 'plan B' ako nešto krene po zlu i Hrvatska ne uspije otići na SP. HNS je poslao dopis Uefi, Fifi i finskom nogometnom savezu i samo se čeka službena potvrda da će utakmica biti na Rujevici.

- Prekjučer sam na Kongresu upoznao glavnog tajnika finskog saveza s ovom situacijom - rekao je Vrbanović i dodao:

- U Osijeku su učinili sve da poboljšaju infrastrukturu, ali jednostavno, travnjak se u ovom trenutku ne može popraviti. Poučeni vrlo lošim iskustvom nakon utakmice Hrvatske i Kosova, bili smo prisiljeni našim igračima omogućiti bolje uvjete. 

Objavio je HNS i fotografije terena u Gradskom vrtu na kojem, kako tvrde u Savezu, naši igrači ne bi imali dobre uvjete protiv uvijek neugodne Finske.

Vrbanović: Cijene su popularne

Poznate su i cijene karata koje su sve samo ne jeftine. Pa je tako za zapadnu tribinu cijena ulaznice 150 kuna?! Za istočnu je 100 kuna, a za južnu i sjevernu po 50 kuna. U odnosu na objavljene cijene ulaznica za utakmicu u Osijeku od 30 i 50 kuna, ovo je višestruko poskupljenje koje teško da se ičime može opravdati. 

Za onu 'vaterpolsku' utakmicu na Maksimiru cijene karata su bile od 30 kuna za sjever, 50 kuna za istok i 100 kuna za zapad. Za Osijek su cijene trebale biti 30 kuna za sjever i jug, a 50 za zapad. No karte su za Rujevicu triput skuplje!

- To su popularne cijene ulaznica kad igra reprezentacija - ispalio je Vrbanović.

Čačić: Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak

- Nažalost, travnjak u Osijeku ovoga trenutka ne nudi dovoljno kvalitetne uvjete za odigravanje utakmice i smatram da je ovo jedina ispravna odluka u interesu reprezentacije - rekao je Ante Čačić.

-  Žao nam je prvenstveno svih navijača u Slavoniji gdje imamo izvrsnu atmosferu. znam koliko ljudi vole reprezentaciju i koliko reprezentacija voli igrati u Osijeku - kaže izbornik i dodaje:

- No, plasman na SP svima nam je najvažniji cilj. Na Rujevici ćemo imati izvrstan travnjak i ne sumnjam u odličnu atmosferu protiv Finske.

Direktor Osijeka: Ako HNS smatra da je teren od važnosti za plasman  Hrvatske na SP, onda dobro

HNS piše da je dobio dopis iz NK Osijeka u kojem je direktor kluba Igor Galić pokazao razmijevanje za ovakvu odluku HNS-a.

- Potpuno razumijemo težnju Hrvatskog nogometnog saveza da djeluje u interesu nogometne reprezentacije, te ako stručni stožer reprezentacije smatra kako je teren od važnosti za plasman na Svjetsko prvenstvo, NK Osijek kao suorganizator utakmice apsolutno ne želi inzistirati na domaćinstvu u Osijeku - stoji u dopisu.

'Kiša nije razlog da nam uzimate utakmicu'

Pričalo se danima da će Osijek izgubiti domaćinstvo, u Slavoniji su tu vijest dočekali s nevjericom, kao da nisu vjerovali da nakon toliko čekanja mogu izgubiti domaćinstvo. Kad bi ovo gledao netko sa strane, pomislio bi da Osječani igraju na nekakvoj njivi.

- Najava o preseljenju utakmice iznenadila je nogometnu publiku Slavonije i Baranje posebno jer Hrvatska u srcu Slavonije nikad nije izgubila. Pune tribine i vatrena publika uvijek su igrač više kad ovdje igra Hrvatska. Na osječkom stadionu se, unatoč kiši, igralo uz pune tribina i to nije razlog da nam oduzmete domaćinstvo. Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske koji uvijek sa svim srcem navijaju za reprezentaciju - rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

No strah od kiše bio je jači pa tako ništa od utakmice u srcu Slavonije koja je 10 godina čekala službenu utakmicu Vatrenih pa se HNS 2012. smilovao i istočnom dijelu Lijepe naše dodijelio Wales. Napunili su Osječani Gradski vrt, Hrvatska je pobijedila 2-0. Dvije godine kasnije Azerbajdžan je u Osijeku dobio šest komada.

Obje utakmice bile su u listopadu. 

No bojazan od lošeg terena i potencijalno katastrofalnog gubitka bodova protiv Finske natjerao je ljude u HNS-u da promijene stadion i Osječanima, koji se tjednima pripremaju za utakmicu i rade sve kako bi pripremili teren, uzmu domaćinstvo.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja