To je to što me zanima!

HNS u lovu na novog dragulja: Christian Pulišić blista u SAD-u

Mladi američki nogometni reprezentativac Christian Pulišić (16) svojim nastupima privukao je pozornost Hrvatskog nogometnog saveza koji ga želi među 'kockastima'
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u svojem je kadru imala nogometaše rođene diljem svijeta ; u Njemačkoj, Švicarskoj, Australiji... No po prvi se put pojavio i legitimni kandidat iz Sjedinjenih Država .

Christian Pulišić ime je 16-godišnjeg nogometaša koji blista u kadetskoj momčadi SAD-a (U-17) te Borussije Dortmund. Igra na poziciji ofenzivnog veznog , može biti i kao drugi napadač, ima odličan šut .

Pulišić vuče korijene iz Hrvatske po djedu Mati koji je emigrirao "preko bare" prošlog stoljeća, stoga je HNS odlučio razgovarati s njim kako bi ga privolio da nastupa za "kockaste". Zasad je dobio odbijenicu.

- On može igrati za Hrvatsku, pitanje je samo želi li. Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak razgovarao je s njim i njegovom obitelji. Zasad je odgovor negativan, no mi nećemo odustati - komentirao je "slučaj Pulišić" izbornik Hrvatske U-17 Luka Pavlović .

O kakvom se talentu radi najbolje govori činjenica što ga se smatra jednim od najperspektivnijih američkih nogometaša , pa i nije čudo što ga je s nepunih 16 godina dovela dortmundska Borussija za koju je potpisao petogodišnji ugovor. Bit će blizu domovine svoga djeda, možda ga to navede da se predomisli i pođe putem braće Kovač , Josipa Šimunića , Ivana Rakitića ...

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 03.11.2014.

    ovih par akcija i golova i odmah se hvali kao da jedan od najvećih mladih talenata, sve to pod upitnicima...

  • dazoh 02.11.2014.

    Zar je Hrvatski nogomet spao na to da se kleči pred nekim i moli da igra za Hrvatsku ili izbornik ima određenu kvotu igrača koji nisu kao ni on rođeni u Hrvatskoj?

  • hadred18 02.11.2014.

    Imamo dosta svojih talenata, ne hvala .

Komentiraj...
Vidi sve komentare