To je to što me zanima!

Odlazak Leke otvara mogućnost aktiviranja bivšeg 'vatrenog'!

Nikola Kalinić povukao se u privremenu igračku mirovinu zbog Ivana Leke. Sada je Leko otišao, čime se otvara mogućnost njegovog reaktiviranja. A Hajduku je pomoć u napada u i te kako potrebna...
Vidi originalni članak

Otvara li odlazak Ivana Leke mogućnost povratka Nikole Kalinića u svlačionicu Hajduka? Odgovor je da, mogućnost postoji, Kalinić je sigurno otvoren za tu opciju i na potezu su Karoglan, Nikoličius i Jakobušić. Ako ga žele neće biti prepreka...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, Kalinić je nakon isteka ugovora na kraju prošle sezone obavio razgovor s predsjednikom Lukšom Jakobušićem koji mu je ponudio više opcija za ostanak na Poljudu. Mogao je birati želi li ostati u momčadi kao igrač ili član stožera, mogao se priključiti skautskoj službi ili posvetiti radu s djecom u Akademiji... Kalinić se zahvalio na ponudi, u momčad nije želio zbog Ivana Leke a za ostale uloge još uvijek nije bio spreman.


 
- Planirao sam nastaviti dalje, odigrati još jednu sezonu u dresu Hajduka, ali trener mi je rekao da ne računa na mene, da se ne uklapam u njegovu viziju nogometa i planove – kazao je Kalinić nakon isteka ugovora te dodao kako mu je žao što je došlo do takve situacije:
 
- Naravno da mi je žao, kad sam se vraćao nisam planirao da ovako ispadne, ali kad te trener ne želi nemaš previše opcija. Jednostavno, nisam ja taj koji odlučuje, a nema baš previše smisla trenirati bez mogućnosti da na terenu pomognem suigračima.

Leko je u više navrata kazao kako njegova momčad igra u formaciji s jednim centralnim napadačem, a to je Livaja, no to nije jedini problem. Kalinić je bio jedan od inicijatora sastanka starijih igrača s Lekom, ono kad su nakon debakla 4-0 u Maksimiru a uoči utakmice s Osijekom tražili od trenera da promijeni taktiku i zaigra s četvoricom u zadnjoj liniji.

Je li već tada Leko prekrižio Kalinića te što su jedan drugome kazali nakon toga znaju samo njih dvojica, no činjenica je da je u Osijeku Kalinić ostao na klupi i da je od tada minute skupljao na kapaljku, samo pred kraj utakmica. Jedini start od prve minute upisao je protiv Rijeke, kada nije bilo ni Krovinovića, ni Livaje..., a zadnjih 18 minuta u bilom dresu upisao je u remiju protiv Dinama na Poljudu u travnju.

- Kad te trener ne želi nemaš previše opcija -  kazao je Kalinić i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Iz njemu bliskih krugova saznali smo kako je bio nezadovoljan odnosom trenera, pogotovo činjenicom da nije imao priliku zaigrati par minuta u finalu Kupa protiv Šibenika na Rujevici. Odmah nakon isteka ugovora otišao je na odmor s obitelji, nakon čega je počeo s laganim treninzima. Više za sebe nego ozbiljno, ali želio je ostati u formi u slučaju da se odluči vratiti na teren. Imao je nekoliko ponuda, sve ih je odbio. Ne može se reći da je čekao Hajduk, ali negdje duboko u njemu tinjala je nada da bi mogao dobiti još jednu priliku. Hoće li je dobiti saznat ćemo uskoro...

Kalinić definitivno nije zaslužio onakav kraj, pogotovo ne zbog načina na koji je inicirao razlaz s Veronom kako bi se vratio na Poljud pretprošle zime, kao i svega što je dao u međuvremenu. Podsjetimo, Kalinić se odrekao jako puno novca da bi se vratio, odmah po dolasku zaradio je neugodnu ozljedu ramena, u završnici pretprošle sezone zaradio je i koronu i nije mogao zaigrati u finalu Kupa. Potom mu je u Superkupu protiv Dinama slomljen nožni palac, protiv Villarreala je zaradio ozljedu jagodične kosti koju je obnovio na treningu. Doslovno je krvario za Hajduk u čijem je dresu odigrao 111 utakmica, zabio 52 gola i podijelio 20 asistencija.

I što je zanimljivo, nikad se nije oprostio, odbio je ponudu da odigra desetak oproštajnih minuta poput Subašića, da ga krcati Poljud isprati pljeskom u mirovinu. Hoće li se odlučiti na još jedan povratak?

 
Idi na 24sata

Komentari 65

  • Lola Slavonska 24.10.2023.

    Veće pojačanje bi im bio Joža Manolić ali vjerojatno nije raspoložen da igra u ajduka

  • Diesele90 24.10.2023.

    Vratili nekog iz bunara, di su juniori

  • 24.10.2023.

    Pa mi ne možemo naprijed al nikako,uvijek iste pi.darije.Amerika promijenila u povijesti 46 predsjednika a mi od 2005 48 trenera

Komentiraj...
Vidi sve komentare