To je to što me zanima!

Hoće li Newcastle i bin Salman upropastiti cijeli Premiership?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Osobni imutak devetorice najbogatijih vlasnika engleskih klubova koji su na pozicijama od drugog do devetog mjesta procjenjuje se na 82 milijarde dolara. Princ Salman je sam težak 323 milijarde
Vidi originalni članak

Donedavno je najimućniji vlasnik engleskog kluba bio Emiraćanin Mansour bin Zayed. Bogatstvo šeika iz Abu Dhabija i gazde Manchester Cityja procjenjuje se na 28 milijardi dolara. Slijede Roman Abramovič i Chelsea sa 'sitnišem' od 12 milijardi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mike Ashley odlučio je prodati Newcastle nakon 13 godina. Kupac: princ Saudijske Arabije, Mohammed bin Salman. I... U usporedbi s njim ostatak milijardera koji su si kupili engleske klubove izgledaju kao Delboy Trotter prije aukcije.

Osobni imutak devetorice najbogatijih vlasnika engleskih klubova koji su na pozicijama od drugog do devetog mjesta procjenjuje se na 82 milijarde dolara. Svi zajedno imaju toliko.

A princ Salman je sam težak - 323 milijarde. Četiri puta više od devet ostalih najbogatijih zajedno. Obiteljski imutak Mohammeda bin Salmana procjenjuje se na cca. - 1.5 bilijun dolara.

A kako se zapravo radi o bogatstvu temeljenom na nalazištima nafte onda je najrealnije reći da je bin Salman bogat - beskonačno. Nema toliko nula...

Vlasnik Newcastlea formalno će postati saudijski PIF Group (privatni investicijski fond). Koliko će princ odlučiti trošiti da od Newcastlea napravi novi Manchester City ili Paris Saint-Germain, tek ćemo vidjeti.

Poznato je da će Ashleyju za Newcastle dati 370 milijuna. A onda... Sve ovisi o ozbiljnosti Uefinog nadzora. Newcastle ima bogatu povijest. Neće biti problem dovesti najbolje nogometaše na svijetu.

Ako Uefa ne bude revna u kontroli, a nogometaši pristanu živjeti u kišnom sivilu Newcastlea... Premiership je dobio 'igrača' koji bi s vremenom mogao pomesti konkurenciju. Njemu ekonomska kriza, pandemija i ostale sitnice ne znače ama baš ništa.

Navijači bi radije da je u klub ušao neki Englez, ali na kraju dana im je svejedno. Već sanjaju nove dane slave i povrata u blistave eru Alana Shearera, a možda i prvoj Premiership tituli nakon - 1927.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • kaminero 24.04.2020.

    Navijam za Newcastle od sezone '93-94. kad su usli u Premiership ponovo sa 'Kingom' Keeganom na celu...nakon 13 mizernih godina pod Ashleyem i jedinog cilja zadnjih 9-10 sezona ostanak u Premiershipu i sisanje para od tv-prava, mi navijaci smo zasluzili vlasnika sa ambicijom (ko sto poznati transparent na St.James' Parku zadnjih godina glasi: "We don't demand a team that wins, we demand a club that tries!"), a ove njegove silne milijarde ce samo biti dodatan plus! 😁😊 Klub sa najvjernijim i srcanijim navijacima u Engleskoj zasluzuje bolje od Ashleya i kontejnera za smece koji se koriste za hladne kupke u trening centru! 😲🙄

  • danko1471991 21.04.2020.

    Ljudi ne zanosite se, pa postoji financijski fair- Play i ništa od upumpavanja novaca bez pokrića... prvi put dok prekrši pravilo dobit će kaznu da se budu smrzli jer Newcastle nema težinu u Europi ni kod UEFE...

  • magicmushrooms 21.04.2020.

    Ako igraci budu pristali zivjeti u kisnom sivilu Newcastle-a? Jeste Vi normalni? Koliko Vas je bilo u Newcastle-u? Geordie Town je jedan od suncanijih otockih gradova!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare