To je to što me zanima!

Horvat kao Barač '97.: Još ni danas ne mogu si to oprostiti!

Trenutak u kojem postoje samo dva scenarija. Ili si junak cijele zemlje ili si tragičar. Dogodilo se to i Samiru Baraču prije 20 godina u Sevilli. Situacija je bila još i dramatičnija
Vidi originalni članak

Peh i nesreća ili gubitnički mentalitet? Nazovite to kako hoćete, ali hrvatski sportaši još su jednom izgubili dobiveno u velikoj utakmici. Sinoćnjim promašajem sedmerca Zlatka Horvata po isteku vremena u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Norveške milijuni Hrvata uhvatili su se za glavu, a jednako su tako mogli slaviti da je bio samo koji centimetar precizniji.

Stariji poznavatelji sportskih prilika u zemlji sjetit će se slične situacije u utakmici za broncu na Europskom vaterpolskom prvenstvu 1997. u španjolskoj Sevilli. "Barakude" su igrale produžetke protiv Rusije - do zlatnoga gola. Imali smo četverac za pobjedu, a izvođenja se primio tada mladi i neiskusni Samir Barač.

Legendarni je vaterpolist promašio četverac, a Rusi su nam odmah prodali kontru iz koje nas je Čomahidze zavio u crno i poklonio nam "drvenu" medalju.

- Broncu smo već imali u džepu, ali nismo bili oprezni. Ostavili smo Čomahidzea samog u protunapadu. Ja sam promašio, a on je zabio, Rusi su pobijedili 8-7. Šteta - prisjetio se Barač u jednom intervjuu za Večernji.

- Gdje bi meni i reprezentaciji bio kraj da u Sevilli nisam zapucao taj četverac! To sebi ni danas ne mogu oprostiti - zapitao se Barač, a slična stvar kroz glavu sigurno prolazi i Zlatku Horvatu.

Iako je taj poraz nesumnjivo bio bolan, Baračeva reprezentativna karijera završila je blistavo s deset medalja s velikih natjecanja. Ima, među ostalim, zlata s Olimpijskih igara, Svjetskog i Europskog prvenstva te u Svjetskoj ligi.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • nokia010 28.01.2017.

    Juce pre tacno pet godina ste izgubili od Srbije, izgleda da dan nije bio po vasoj meri.

  • wertiz 28.01.2017.

    idemo slovenijaaaaaaa =)))))))))

  • wertiz 28.01.2017.

    da su Isus i Gospa međugorska htjeli da Horvat zabije....Horvat bi zabio....e sad...zašto nsu htjeli ...nezz....valja pitati izbornika.....ali ja mislim da je to zbog one zapovijedi.....ne zazivaj ime Gospodnje uzalud...i bezveze =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare