To je to što me zanima!

Horvat: Pokazali smo da je 5-1 zona pravo oružje! Duvnjak: Ja ću se odazvati ako mogu pomoći

Činjenica je da se već treće prvenstvo ne borimo za medalju. Ne bježimo od toga, ali mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost, kazao je kapetan
Vidi originalni članak

Neki tvrde da smo ispunili cilj na Svjetskom rukometnom prvenstvu, drugi tvrde da smo doživjeli debakl... Ali svi se zajedno slažu, Hrvatska može i mora bolje od devetog mjesta.

- Napadački je bilo dobro. Obrambeno se nismo uspjeli nametnuti. Htjeli smo 7-8 razlike na poluvremenu da bi hvatali tu veću razliku što nije nimalo lako. Nemam što zamjeriti dečkima, ali ima i Bahrein svojih kvaliteta. Kvalifikacije za OI smo osigurali, ali ne na način koji smo htjeli. Pokazali smo protiv Danaca da je 5-1 zona stvarno pravo oružje - kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

- Nadali smo da će biti više. Bilo je teško prvo poluvrijeme. Mislili smo da ćemo na početku otvoriti s većom razlikom. Kvalifikacije za Olimpijske igre? To nam je bio mali cilj nakon poraza od Egipta, nadam se da smo barem njega ostvarili - kazao je Ivan Martinović.

ANKETA Treba li izbornik Horvat otići s klupe nakon devetog mjesta?

Nismo imali previše svijetlih točka u momčadi, no Filip Glavaš zasigurno je bio jedna od njih. Uskočio je u Čupkove tenisice i - isporučio. 

- Nismo uspjeli nažalost s većom razlikom. A dobro. Što je tu je. Dali smo sve od sebe. Nismo uspjeli prelomiti. Osigurali smo prvi cilj. Svi znamo da možemo i moramo bolje. Egipat je i dalje trn u oku, ali idemo dalje uzdignute glave - kazao je Glavaš, a kapetan Domagoj Duvnjak je dodao:

POGLEDAJTE VIDEO: GRAĐANI PROGNOZIRAJU REZULTAT S BAHREINOM

LEGENDA O PODBAČAJU 'Pobijedili smo samo nebitne, za to alibija nema! Ali ne može Horvat reći igraču da zabije gol' KALKULACIJE Hrvatska je deveta na svijetu. Što se treba poklopiti da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre?

- Prije utakmice smo dogovorili da ćemo ganjati tu razliku. Prvo poluvrijeme su dobivali duele 1 na 1 i primili smo 16 golova. Mislim da je to razlog što nismo slavili s većom gol-razlikom. Završena je ova priča. Došli smo ovdje da ispunimo neki minimalni cilj, a to je četvrtfinale. Na kraju smo završili deveti, vjerojatno ćemo ići u kvalifikacije za OI. Ja gledam to već ovako: To je već treće prvenstvo gdje nismo u borbi za medalju. To su činjenice. Ne bježimo od toga, ali mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost. Ostaje žal. Bit će vremena za analizu. Ja sam tu, želim pomoći ekipi. Ako izbornik odluči da sam dovoljno dobar i da me treba, ja ću se odazvati.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • ferdo zagorec 25.01.2023.

    Baš me zanima koliko vas komentatora odlazi na ligaške rukometne utakmice,ili gledate rukomet samo u siječnju kao što je rekao Ćupić!

  • 24.01.2023.

    On je po meni malo retardinjo

  • bezobrvenajeziku 24.01.2023.

    On misli i dalje biti izbornik..Ako bude bio ja ih ne gledam više..

Komentiraj...
Vidi sve komentare