To je to što me zanima!

Hrgović bi 'smazao' obojicu teškaša iz Furyjeve predborbe

U zadnjoj borbi uoči okršaja Furyja i Wildera Martin je nokautirao Washingtona. To je Filipov rang boraca, a dojam je da bi ih Hrga obojicu mogao pobijediti. Jedan je bio prvak, drugi se borio za titulu...
Vidi originalni članak

Tyson Fury (31) pobijedio je Deontaya Wildera (34) i postao svjetski teškaški prvak po WBC-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lajavi engleski zabavljač ušao je u ring kao kralj, pjevao, smijao se, za vrijeme borbe lizao Wilderovu krv s njegova vrata, a pojas prvaka vratio je nakon pet godina, iako ga nikad i nije izgubio u ringu.

Fury je, naime, s trona 2015. skinuo Vladimira Klička, ali potom zbog depresije i ovisnosti o drogama titule su mu bile oduzete, a on se u ring vratio 2018. Od 2020. je prvak i čeka okršaj s Anthonyjem Joshuom za ujedinjenje naslova.

KRALJ CIGANA NOVI PRVAK Fury triput rušio Wildera pa nokautirao prvaka u 7. rundi

Tako je teškaški boksački svijet dočekao jednu dugo iščekivanu borbu, Furyja i Wildera, sad je na redu Joshua. No, većih potresa na rang listama neće biti.

Gdje je u toj priči Filip Hrgović? Naš je najbolji boksač samo čestitao Furyju, nije se gurao i izazivao prvaka, kao što je napravio Dillian Whyte.

ŠTO NAS ČEKA U BOKSU? Čeka nas spektakl! 'Joshua i Fury će se boriti ove godine'

Zapravo, iz Hrgine perspektive zanimljivija je bila predborba Furyju i Wilderu. U kojoj je Charles Martin (33 godine, omjer 28-2-1) nokautom u šestoj rundi pobijedio Geralda Washingtona (37 godina, omjer 20-4-1).

Martin je najkratkovječniji svjetski prvak u povijesti. U siječnju 2016. osvojio je IBF pojas pobjedom nad Ukrajincem Glazkovim, u trenucima kada je Fury "skinuo" Klička, a svi su mu pojasevi bili oduzeti zbog pozitivnog testa na drogu i neaktivnosti, odnosno odbijanja borbi. Štoviše, baš zbog tog Glazkova, s kojim se Fury morao boriti, ali on je to odbio i potpisao ugovor za novi okršaj s Kličkom. Na kraju se nije borio ni s jednim od njih, a ostao je bez pojasa. Upražnjeno je mjesto osvojio Martin, pa ga nepuna četiri mjeseca kasnije izgubio od Joshue.

Washington je, pak, u veljači 2017. izgubio borbu za titulu s Wilderom, a nakon toga pobjeđivali su ga i Jarrell Miller i Adam Kownacki. Sada i Martin. I to u borbi nakon koje je dojam da bi Hrgović mogao pobijediti obojicu.

REKORD TEŠKE KATEGORIJE Nikad više love od ulaznica, Fury bi sad pred 70.000 ljudi

Zašto je to važno za Hrgovića? Taj rang boraca je ona vrhunska klasa, jednu stubu ispod top klase Joshue, Furyja, Wildera... Društvo s kojim se Filip sigurno može nositi, borci preko kojih bi skočio u samu elitu.

Borci koji su bili zadnja predborba uoči okršaja godine na listama izazivača su ispod Hrge. Na svim listama!

Po IBF-u Hrgović je osmi izazivač, Washington deveti, a Martin 11. Dok u ostale tri najjače organizacije Amerikanci nisu ni među top 15 izazivača, a Filip je deveti po WBC-u i 15. po WBA.

 

Iznad Hrgovića po svim je listama Oleksandr Usik, a kako u kojoj organizaciji ispred ili iza Filipa su Manuel Charr, Oscar Rivas, Joe Joyce, Aleksander Povetkin, Michael Hunter, Dereck Chisora, Kubrat Pulev, Joseph Parker, Trevor Bryan, Luis Ortiz, Andy Ruiz, Adam Kownacki, Daniel Dubois, Robert Helenius, Agit Kabajel, Sergej Kuzmin, Junior Fa, Jevgenij Romanov...

VIDEO I jel' gorka? Ludi Fury lizao krv koja je curila iz Wilderova uha

Po boxrecu Hrgović je 14. teškaš svijeta, ispred su Joshua, Fury, Usik, Ruiz, Wilder, Whyte, Povetnik, Pulev, Ortiz, Chisora, Kownacki, Hunter i Martin.

Ali nitko u tom društvu nema manje borbi od Filipa. Zato smo uvjereni da će doći i njegova šansa.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • violetmind 25.02.2020.

    Haha kaj lupas bedastoce😃!

  • avim 25.02.2020.

    Ovaj Ero se previse umislio i zaigrao,spusti se na Zemlju

  • FDNY👨🚒 24.02.2020.

    Osjetit će oni Hrgu

Komentiraj...
Vidi sve komentare