To je to što me zanima!

HRS potpisao ugovor s EHF-om: Kreće akcija 'Rukomet u vrtiće'

Cilj ovog 'Master plana' je što ranije djecu upoznati s rukometom, što ranije ih 'zaraziti' ovim sportom. I ovaj će projekt uskoro krenuti u šest hrvatskih gradova...
Vidi originalni članak

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza napravili su veliki i ambiciozan projekt koji su proteklih dana predstavili čelnicima EHF-a te ih - impresionirali. Naime, HRS je od čelne europske rukometne organizacije dobio podršku za realizaciju projekta koji obuhvaća animaciju djece za ovim sportom počevši od predškolskog uzrasta. I sve je potpisano na razdoblje od sljedeće tri godine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Luksemburgu su se ovih dana održavali Konferencija predsjednika i Kongres EHF-a, na kojemu su Hrvatski rukometni savez predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić i Tomislav Lukić. Cilj cijeloga projekata je potaknuti razvoj rukometa od rane dječje dobi, odnosno od vrtića pa do 1.-4. razreda osnovne škole. I tako one najmanje već u ranoj dobi "zaraziti" rukometom.

- Ma to nam puno stvarno znači jer ovo je prvi put kod nas da je nacionalni savez potpisao ovakav sporazum s Europskim rukometnom savezom. Svjesni smo činjenice da djecu treba što ranije uključiti u sport. Zahvaljujući ovom programu, sad ćemo početi raditi s djecom vrtićke dobi te onom od 1. do 4. razreda osnovne škole, što je iznimno važno da uhvatimo korak s ostalim sportovima i da se djeca počnu baviti s rukometom što ranije - ponosno je rekao Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Rukometni "Master plan" s EHF-om potpisao je i škotski rukometni savez, a u tu su priču još uključene Gruzija, Latvija i Malta. U realizaciji ovoga projekta s hrvatske strane prednjačit će dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

- Hrvatski rukometni savez je prvi put dobio jedan tako vrijedan ugovor s EHF-om na tri godine. S ovim projektom ulazimo u novu sferu razvoja rukometa u Hrvatskoj gdje je cilj razviti rukomet od početaka dječje dobi, odnosno od vrtića. Za početak će biti uključeno šest gradova u ovaj projekt koji je podržan i od EHF-a i od HRS-a, a svake sljedeće godine uključit ćemo po još šest vrtića - kaže Lidija Bojić-Ćaćić pa dodaje:

- Što se tiče gradova, još smo u pregovorima koji će to biti. Želimo motivirati djecu i provoditi sadržaje prilagođene njihovoj dobi, ali uz to, naravno, bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri.

U priču će biti uključen i Hrvatski školski sportski savez...

- I tu će nas podržati EHF u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. Svjesni smo toga da nam se djeca malo bave rukometom, a mi smo prvi savez koji pokušava ući u dječje vrtiće, odnosno u tu najraniju dječju dob. Nadamo se da će ovi projekti zaživjeti te potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se i sami organiziraju i predstave djeci rukomet - zaključila je dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

Ovo su sjajne vijesti pa bi Hrvatska ubrzo mogla dobiti nove Baliće, Lackoviće, Duvnjake...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare