Obavijesti

Sport

Komentari 0

HRS potpisao ugovor s EHF-om: Kreće akcija 'Rukomet u vrtiće'

HRS potpisao ugovor s EHF-om: Kreće akcija 'Rukomet u vrtiće'
2

Cilj ovog 'Master plana' je što ranije djecu upoznati s rukometom, što ranije ih 'zaraziti' ovim sportom. I ovaj će projekt uskoro krenuti u šest hrvatskih gradova...

VIDEO

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza napravili su veliki i ambiciozan projekt koji su proteklih dana predstavili čelnicima EHF-a te ih - impresionirali. Naime, HRS je od čelne europske rukometne organizacije dobio podršku za realizaciju projekta koji obuhvaća animaciju djece za ovim sportom počevši od predškolskog uzrasta. I sve je potpisano na razdoblje od sljedeće tri godine.

Pokretanje videa...

01:38

U Luksemburgu su se ovih dana održavali Konferencija predsjednika i Kongres EHF-a, na kojemu su Hrvatski rukometni savez predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić i Tomislav Lukić. Cilj cijeloga projekata je potaknuti razvoj rukometa od rane dječje dobi, odnosno od vrtića pa do 1.-4. razreda osnovne škole. I tako one najmanje već u ranoj dobi "zaraziti" rukometom.

- Ma to nam puno stvarno znači jer ovo je prvi put kod nas da je nacionalni savez potpisao ovakav sporazum s Europskim rukometnom savezom. Svjesni smo činjenice da djecu treba što ranije uključiti u sport. Zahvaljujući ovom programu, sad ćemo početi raditi s djecom vrtićke dobi te onom od 1. do 4. razreda osnovne škole, što je iznimno važno da uhvatimo korak s ostalim sportovima i da se djeca počnu baviti s rukometom što ranije - ponosno je rekao Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Rukometni "Master plan" s EHF-om potpisao je i škotski rukometni savez, a u tu su priču još uključene Gruzija, Latvija i Malta. U realizaciji ovoga projekta s hrvatske strane prednjačit će dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

- Hrvatski rukometni savez je prvi put dobio jedan tako vrijedan ugovor s EHF-om na tri godine. S ovim projektom ulazimo u novu sferu razvoja rukometa u Hrvatskoj gdje je cilj razviti rukomet od početaka dječje dobi, odnosno od vrtića. Za početak će biti uključeno šest gradova u ovaj projekt koji je podržan i od EHF-a i od HRS-a, a svake sljedeće godine uključit ćemo po još šest vrtića - kaže Lidija Bojić-Ćaćić pa dodaje:

- Što se tiče gradova, još smo u pregovorima koji će to biti. Želimo motivirati djecu i provoditi sadržaje prilagođene njihovoj dobi, ali uz to, naravno, bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri.

U priču će biti uključen i Hrvatski školski sportski savez...

- I tu će nas podržati EHF u vidu golova i lopti za 10 škola godišnje koje se odluče prijaviti za natjecanja u mini rukometu. Svjesni smo toga da nam se djeca malo bave rukometom, a mi smo prvi savez koji pokušava ući u dječje vrtiće, odnosno u tu najraniju dječju dob. Nadamo se da će ovi projekti zaživjeti te potaknuti rukometne klubove u Hrvatskoj da se i sami organiziraju i predstave djeci rukomet - zaključila je dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

Ovo su sjajne vijesti pa bi Hrvatska ubrzo mogla dobiti nove Baliće, Lackoviće, Duvnjake...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti