To je to što me zanima!

Hrvati briljiraju na Malti: Besek i Koprić priredili novu senzaciju

Ako je izbacivanje Širokog bilo iznenađenje, onda je eliminacija škotskog Heartsa istinska senzacija. Škoti su na domaćem terenu pobjedom htjeli potvrditi prolazak, ali...
Vidi originalni članak

U prvom kvalifikacijskom pretkolu za Europsku ligu malteška je Birkirkara iznenadila BiH predstavnika Široki Brijeg. Tu su već skrenuli pozornost na sebe, najviše zbog toga što ih vodi varaždinski stručnjak Dražen Besek. S njim je na Malti i golman Miroslav Koprić (31), nekadašnji član Varteksa.

Ako je izbacivanje Širokog bilo iznenađenje, onda je eliminacija škotskog Heartsa istinska senzacija. Škoti su na domaćem terenu morali pobjedom potvrditi prolazak u treće pretkolo, postavljeni kao izraziti favoriti. To se nije dogodilo.

Besek nije jedini hrvatski junak...

U prvom su poluvremenu promašili penal kojeg je sjajno obranio hrvatski golman Miroslav Koprić, da bi ih kasnije dočekala fatalna kazna. U 55. minuti austrijski Hrvat Kristian Bubalović dovodi Birkirkaru u vodstvo, a Edward Herrera 12 minuta poslije povećava na 2-0. Hearts je tek uspio postići počasni gol u 74. minuti, strijelac je bio Sammon. To je bilo sve od njih, završilo je pobjedom gostiju 1-2.

Treće pretkolo Beseku i njegovim izabranicima donosi ruski Krasnodar. Tu im se tek ne daju nikakve šanse, no takva se priča pričala i uoči Heartsa.

Škoti su se odmah počeli sprdati na račun svog kluba. 

- Ljudi brzo kritiziraju Hearts. Pa samo su tri ekipe na Malti završile ispred njih.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Joker123 22.07.2016.

    jako podcijenjen u hrvatskoj

  • dinamit3 22.07.2016.

    bravo za mog sugradjana koprica

  • sportskimagazin 22.07.2016.

    Bravo Dražene

Komentiraj...
Vidi sve komentare