To je to što me zanima!

Hrvat izgurao zvijezdu Bayerna iz prve postave: 'Nema šanse i zasad šuti, ali je jako frustriran'

Joao Cancelo smatrao se elitnim igračem na bočnoj poziciji, ali je u krizi nakon Svjetskog prvenstva u Katru. Dobio je što je htio i napustio City, ali sreću nije našao u Bayernu, gdje ne igra pored hrvatskog reprezentativca
Vidi originalni članak

Portugalski reprezentativac Joao Cancelo (28) proživljava teške dane na vrhuncu karijere. Prije samo nekoliko mjeseci smatralo ga se nedodirljivim kotačićem u sustavu Pepa Guardiole, ali dobro je evidentirano da kod španjolskog stratega nitko nema zagarantirano mjesto. Cancelo nije bio izuzetak.

Izgubio je povjerenje Guardiole u Manchester Cityju iako ga se već neko vrijeme smatra ponajboljim bekom na svijetu. Tako je Cancelo sreću odlučio pronaći u Njemačkoj, odnosno Bayern Münchenu, koji ga je doveo na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa od 60 milijuna eura. 

Cancelo je tako trebao činiti pakleni bekovski tandem s Alphonsom Daviesom. Debitirao je za minhenski klub u Kupu 1. veljače i trebalo mu je samo 17 minuta za prvu asistenciju u novom klubu, ali prilagodba u Münchenu nije prošla najbolje.

Izgubio mjesto od Hrvata

Tako Cancelo više nije ni u milosti Juliana Nagelsmanna. Trener Bayerna igrao je nekoliko utakmica u sistemu s tri obrambena igrača, a povjerenje uoči uzvratne utakmice u Ligi prvaka protiv PSG-a dao je hrvatskom reprezentativcu Josipu Stanišiću (22).

SOSA KARTONIRAN VIDEO Bayern se vratio na vrh, Stanišić odigrao svih 90 minuta OSMINA FINALA LIGE PRVAKA Težak udarac za PSG: Neymar će zbog ozljede propustiti Bayern

- Kako stoje stvari, Cancelo će sjediti na klupi protiv PSG-a, a Stanišić će vjerojatno startati. Treneri smatraju da je Cancelo tradicionalni desni bek, ali Bayern igra s trojicom odozada već nekoliko tjedana. Trenutno nema šanse pored Daviesa i Comana. Igrač [Cancelo] šuti, ali je frustriran - objasnio je situaciju Florian Plettenberg, novinar njemačkog Sky Sportsa koji je stručnjak za aktivnosti minhenskog kluba.

Nagelsmann preferira Stanišića zato što se Hrvat puno bolje snalazi u sustavu s tri obrambena igrača. Davies je sjajan u fazi napada i često ga se koristi u ofenzivnom planu, a upravo tu Nagelsmann onda ima potrebu koristiti Stanišića umjesto također napadački orijentiranog Cancela.

- Jako se dobro nosi sa situacijom, nemam osjećaj da je nezadovoljan. Stanišić je malo defenzivniji igrač, a Joao nikad nije igrao kao desni stoper u zadnjoj trojci - objasnio je Nagelsmann.

Bayern će u srijedu na Allianz Areni tražiti prolaz u četvrtfinale Lige prvaka protiv PSG-a. Prvu utakmicu su pobijedili s 1-0 zahvaljujući golu Kingsley Comana.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Space Burek 06.03.2023.

    Nešto se čudno događa sa Cancelom. Sigurno je u top 3 bekova svijeta a pokriva lijevu i desnu stranu. Početak sezone mu je bio slab a isao je iz ekipe Citya, Portugala a sada i Bayerna. Šteta. Top igrač.

  • pametnijiodtebe 06.03.2023.

    Stanisic je u cijeloj sezoni odigrao 765 minuta za Bayern, Cancelo od zime 340 minuta

  • nabijem_admina15 06.03.2023.

    Stanisic igra super u zadnje vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare