To je to što me zanima!

Hrvati dotukli Krivbas: Dudu zabio, Srna dvostruki asistent

U uvjerljivoj pobjedi Šahtara kod Krivbasa 4-0 hrvatski reprezentativci igrali su važnu ulogu. Eduardo je ušao na poluvremenu i zabio treći gol, a Srna je dvaput asistirao
Vidi originalni članak

Nogometaši Šahtara lakoćom su prošli gostovanje kod Krivbasa kojeg su, s 4-0, pobijedili u utakmici 20. kola ukrajinske Premierlige. Bitni igrači su u tom slavlju bili hrvatski reprezentativci.

Naime, kapetan Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta, te je asistirao kod trećeg i četvrtog pogotka, dok je Eduardo umjesto Williana ušao u igru u 46. minuti, a postigao je treći Šahtarov pogodak. Inače, to mu je peti prvenstveni ovosezonski gol.

Šahtar je ovim slavljem došao na jedan bod zaostatka za kijevskim Dinamom (52-51).

Recimo i da je Krivbas ove sezone na domaćem travnjaku odigrao prije ove nedjelje devet utakmica, te u njima primio sam pet pogodaka. Ovom zgodom su primili čak četiri unutar samo 90 minuta.

Costa ih je načeo u 10., Hitarjan je povećao u 61. na 2-0, a onda je Srna u 84. i prvoj minuti nadoknade dva puta asistirao. Onaj gol u 84. je zabio Eduardo. Recimo i da je kod domaćin žuti karton zaradio Mladen Bartulović.

Ukrajinska Premierliga, 20. kolo:

Krivbas - Šahtar 0-4 (Costa 10, Hitarjan 61, Eduardo 84, Luiz Adriano 90+1)

Volin - Iličevec 0-1

Metalurg Donjeck - Zorja 3-0

Redoslijed: 1. Dinamo Kijev 52, 2. Šahtar 51, 3. Metalist 47, 4. Dnjipro 33, 5. Krivbas 31...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sabo 12.12.2011.

    Hrvati: Dudu Brazilac, Srna pola Bošnjak, pola Hrvat. Slažem se sa "ovrebo" kojeg ste minusirali. Kad se toliko potencira na Hrvatstvo onda treba napomenuti i "čistokrvne" Hrvate.

  • TimeMachine 11.12.2011.

    Kad sve sagledas realnije bi bilo da je Srna igro u Arsenalu a ne Dudu :) al' nikad ne znaš gdje te vode putevi sudbine

  • user_133309 11.12.2011.

    alooooo,Mozak,pametno moje!!! Nije u nogometu najvažniji statističi čimbenik koliko koji klub ima gledatelja,NEGO NAJVAŽNIJI SU REZULTATI,KVALITETA IGRE I MOMČADI KOJA PREDSTAVLJA KLUB !!!! koliko si ti iskompleksiran,da bi Dinamo nekim čudom osvojio ligu prvaka,ili nešto značajnije napravio u Europskim natjecanjima,ti bi došao na Dinamove članke plačući i ponavljajući:''gdje su vam ljudi na stadionu''...ljudima dosadila sva ta superiornost,to bih usporedio isto kao što televizije svake godine pred Božić prikazuju film ''sam u kući''...eto,nakon neprestanih godina ponavljanja,ja sam radnju toga filma zapamtio napamet,i nemam to namjeru više gledati...a dakle,evo sada malo ozbiljne statistike o uspješnosti klubova prema IFFHS-ovoj tablici:Dinamo,koji je sada u ovakvoj teškoj krizi,je najbolje rangirani klub na 82. mjestu,Maribor se nalazi na 88. mjestu,dok je Partizan 110...valja napomenuti da Hajduk nije po rezultatima niti među prvih 400 klubova svijeta,dok su se ispred njega našli klubovi iz Makedonije,Albanije i Moldavije...a ti se i dalje tješi da vas ima više na tribinama,Dinamo će osvajati trofeje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare