To je to što me zanima!

Hrvati opet na krovu Europe! Bijač i Dobud uzeli Ligu prvaka

Nakon šest godina Pro Recco postao je vaterpolski prvak Europe, ukupno deveti put. U finalu završnog turnira s 9-6 svladao je Ferencvaros, a briljirao je Marko Bijač s 13 obrana
Vidi originalni članak

Za Ligu prvaka zovi Hrvate! Tako točno i tako učinkovito. U samo tjedan dana Hrvatska je dobila i trećeg klupskog prvaka Europe. Ispravak, dvojicu prvaka! Nakon Matea Kovačića s Chelseajem na nogometni te Krune Simona s Anadolu Efesom na košarkaški, na vaterpolski vrh Europe popeli su se Marko Bijač i Nikša Dobud s Pro Reccom. I tu nije kraj, idućeg vikenda na onom rukometnom čekamo Luku Cindrića s Barcelonom...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U finalu završnog turnira Pro Recco je s 9-6 pobijedio Ferencvaros i nakon dugih šest godina deveti put osvojio europski naslov. Usput se još malo odvojio od Mladosti i Partizana koji imaju po sedam, dok se Italija po broju naslova izjednačila s Hrvatskom na prvom mjestu s 14.

I kad su imali čak i zvjezdaniju momčad nego današnju, Talijani su na završnim turnirima, od zadnjeg naslova 2015. protiv Primorja, svaki put kiksali i podbacili. Na ovaj u Beogradu, štoviše, stigli su nakon što je Brescia prekinula njihovu 14 godina dugu dominaciju u domaćem prvenstvu, no konačno su spojili tri prave utakmice.

U zadnjoj i finalnoj zaustavili su branitelja naslova iz 2019. (lani se završnica nije održala) koji se unatoč krizi zadnjih tjedana uspio domoći finala. I biti ravnopravan samo do prvog poluvremena (5-5), dok su u drugom Mađari zabili svega jedan gol i to tri minute prije kraja. Mogli su i drugi u zadnjoj minuti, ali Marko Bijač obranio je peterac Martonu Vamosu i s 13. obranom zaokružio naslov Recca u kojem, nažalost, nije sudjelovao i Dobud kojemu je, iz nekih razloga, Gabi Hernandez pretpostavio dvije razine slabijeg Amerikanca Hallocka.

No i Dobudu i Bijaču piše se drugi europski naslov. Prvi je 2006. Ligu prvaka osvojio s Jugom, a drugi s istim klubom 2016. I obojica napuštaju đenovski klub, Dobud odlazi u splitski Jadran, a Bijač i Olympiacos. I ne samo oni, Dušan Mandić pojačat će Novi Beograd, dok u smjeru Genove idu Gergõ Zalánki i vjerojatno Denes Varga, upravo iz Ferencvarosa.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare