To je to što me zanima!

Hrvati ostali bez trenera: Inter je smijenio Luciana Spallettija!

Ivan Perišić i Marcelo Brozovićza novu sezonu dobit će novog trenera Antonija Contea. Nakon turbulentne sezone na klupi "nerazzurra" Luciano Spalleti napušta klupu milanskog Intera
Vidi originalni članak

Luciano Spalletti više nije trener Intera, objavio je milanski klub u četvrtak ujutro i dodao: "Klub zahvaljuje treneru na obavljenom radu i na putu kojega smo zajedno prošli".

Poznati ćelavac preuzeo je "nerazzurre" u ljeto 2017. nakon što je napustio klupu Rome i dvaput ih odveo u Ligu prvaka - oba puta osvojivši četvrto mjesto u Serie A. No to je očito bilo premalo za upravu Intera koja je tražila borbu za trofeje.

KADROVSKA KRIŽALJKA U INTERU A da razmislite ponovno? Za promjenu trenera 61 mil. eura

Novi trener stalnih igrača Intera Ivana Perišića Marcela Brozovića uz Šime Vrsaljka, koji je prošlu sezonu bio na posudbi iz Atlética, bit će Antonio Conte, javlja talijanski list La Gazzetta dello Sport. Dogovor bi trebao biti formaliziran u petak.

Spalletti se zabavlja čekajući masnu otpremninu. Prema ugovoru, ako Inter raskine ugovor s trenerom, Spallettiju i njegovim suradnicima ide 25 milijuna eura odštete. A kako će Conte za tri sezone dobiti 12 milijuna eura godišnje to znači da će Inter za promjenu trenera potrošiti 61 milijun eura!

Utoliko lakše jer su u Ligi prvaka (65 milijuna eura samo za plasman u LP) i jer im je prosjek gledatelja na domaćim utakmicama nevjerojatnih - 61.500 gledatelja. Ove je sezone ulaznicu za Inter na San Siru platilo milijun i tristo tisuća ljudi! Ne pitajte za paralelu s HNL-om. Nismo imali srca provjeravati.

Inače, Spalletti je i pasionirani kolekcionar dresova s čime se u utorak i pohvalio na Instagramu. Uz poruku "Bravo dečki, opet ste odveli Inter u najvažniju ligu svijeta! Hvala vam", Spalletti je pokazao dio svoje goleme kolekcije u kojoj su, naravno, i dresovi Brozovića, Perišića i Vrsaljka.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tomislav22 30.05.2019.

    Napokon

  • 30.05.2019.

    Jesu smjesni nasi novinari s ciframa. U ugovorima s menagerima se sklapaju odstete no sklapaju se i klazule da se zastiti klub kao u slucaju losih rezultata i ako je Interu bio cilj npr proci grupu lige prvaka a trener i momcad to nisu osigurali odsteta za raskid ugovora se debelo smanji. Ako je cilj bio npr biti u top 3 u ligi a to neostvare odsteta se smanjuje kao i istekom broja godina koje je trenere odradio vec na klupi u klubu. S obzirom da inter u odnoau na proslu godinu nije ostvario nikakav rezultatski napredak i s obzirom da je L.S ostala godina dana ugovora cisto sumnjam da ce odsteta biti tako velika. Takve odstete nisu isplacene u daleko jacim klubovima trenutno a pogotovo nece u Interu koji navodno finacijski nije u bas najboljoj situaciji.

  • Kranksvester 30.05.2019.

    Čak su dva novinara trebala da naprave copy/paste članka koji ste već napisali jučer, dodali samo 3 nove rečenice, ostalo ostavili isto.. i što je s ovim:"Prema ugovoru, ako Inter raskine kontrakt s trenerom" .. kakva je to hrvatska riječ "kontrakt".. zar nije po našem "ugovor"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare